Головна Новини Суспільство Скандали Скандальному одеському воєнкому повідомили про підозру
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандальному одеському воєнкому повідомили про підозру

Незаконні статки воєнкома НАЗК оцінює в 188 млн гривень, їх він міг накопичити, допомогаючи ухилянтам виїжджати за кордон

22 липня 2023, 21:53
Поділіться публікацією:

Колишньому одеському воєнкому Євгену Борисову, у родичів якого журналісти виявили маєток у Іспанії та коштовні автівки, повідомлено про підозру за фактами незаконного збагачення та порушення порядку несення військової служби. Про це сьогодні заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляюють "Коментарі".

Скандальному одеському воєнкому повідомили про підозру

Євген Борисов

"Логічно, що самим лише звільненням ця історія не мала завершитися. Державне бюро розслідувань та Офіс Генерального прокурора продовжують необхідні слідчі та процесуальні дії, — заявив Володимир Зеленський. — Усі деталі, які можна оприлюднити, правоохоронці обов'язково представлять суспільству. Та й загалом триває перевірка територіальних центрів комплектування, тобто військкоматів. І кожне таке "кабінетне" порушення десь у військовій ієрархії, будь-яка спроба якось там збагатитися принижує наших воїнів, наших героїв. Відповідальність за порушення – неминуча". 

Нагадаємо, що 22 червня журналісти УП опублікували відеорозслідування. У ньому вони показали віллу в Іспанії, записану на Борисову матір. Також з'ясувалося, що окрім елітної закордонної нерухомості вона цього року придбала ще й автомобіль Mercedes-Benz EQV майже за 3 млн грн.

Після цього Євген Борисов був звільненний, а Національне агентство із питань запобігання корупції склало обґрунтований висновок щодо його незаконного збагачення на посаді керівника Одеського регіонального центру комплектування. Йдеться про суму 188 мільйонів гривень.

"Тільки один об’єкт, куплений в Іспанії на матір цієї людини, вартує 3,7 млн євро. Це 15 грудня минуло року, коли Україна щоденно була під обстрілами росіян. І таких об’єктів ще кілька. Всі вартістю від пів мільйона євро", — зазначав голова НАЗК Олександр Новіков.

Тим часом, у США випробували "невразливу" зброю, яка здатна відіграти ключову роль в Україні

В Запорізькій області знищений російський пропагандист

А лікарі пояснюють, в чому унікальність фіолетових продуктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Данило

24 липня 2023, 02:23

А скiльки ще таких пiдо...сiв якi в такий час збагачються?!

Просто

23 липня 2023, 05:03

смішно...


Новини