Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський присвоїв звання Героя України загиблому воїну
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський присвоїв звання Героя України загиблому воїну

Олександр Мацієвський вже став символом спротиву рашистам

13 березня 2023, 10:35
Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський своїм рішенням присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському, якого рашисти взяли в полон в боях під Бахмутом і розстріляли після його відмови зняти український шеврон та слів "Слава Україні". Особистість Героя спочатку визначили його бойові побратими, про що написав журналіст Юрій Бутусов, а згодом підтвердили експерти

Зеленський присвоїв звання Героя України загиблому воїну

Олександр Мацієвський лишився вірним присязі та Україні

"Сьогодні я присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському. Солдату. Людині, яку знатимуть всі українці. Людині, яку пам’ятатимуть вічно. За його хоробрість, за його впевненість – в Україні – і за його "Слава Україні!". Герою слава! Героям слава! Україні слава!", — написав напередодні в своєму телеграм-каналі голова держави.

Також Зеленський зазначив:

"Ми зараз живемо у той час, коли всі історичні складнощі для України можемо перемогти. Можемо! Якщо будемо берегти нашу єдність, одне одного і нашу державу. Я дякую всім, хто дбає про Україну та українців! Я дякую всім, хто дбає про нашу єдність – і про єдність світу заради України! Дякую кожному і кожній, хто зараз у бою за незалежність нашої держави! Світла пам’ять усім, хто віддав своє життя за Україну! Усім, кого ми згадуємо, коли говоримо "Слава Україні!"".

Під час свого візиту до Києва відео розстрілу прокоментував навіть генсек ООН Антоніу Гуттеріш.

"Ми продовжимо працювати над вирішенням гуманітарних проблем, зокрема працювати та допомагати з обміном військовополонених. Жахливі кадри, коли українського військовослужбовця очевидно було вбито, це ще одне нагадування про те, що законів ведення війни потрібно дотримуватися", — заявив генсек ООН.  

Нагадаємо, що російські війська можуть опинитися в пастці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини