Головна Новини Суспільство Війна з Росією Де російські війська можуть опинитися в пастці - який потенціал російської армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Де російські війська можуть опинитися в пастці - який потенціал російської армії

Втрати росіян продовжують стрімко збільшуватися

13 березня 2023, 10:10
Поділіться публікацією:








Російські війська продовжують наступ і при цьому зазнають величезних втрат. Що може бути кінцем російських військ в Україні і який потенціал російської армії? У цих питаннях видання "Коментарі" розбиралося, проаналізувавши думки експертів.

Де російські війська можуть опинитися в пастці - який потенціал російської армії

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Путін розуміє, що як тільки ми будемо готові до контрнаступу – плани Кремля руйнуватимуться.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що російські війська остаточно посипляться в Україні, щойно українські захисники вийдуть на Азовське узбережжя. Це стане тим самим початком кінця для російських окупантів, про який усі говорять. Свою думку Олег Жданов висловив на своєму ютуб-каналі.

"Якщо ми виходимо на Азовське узбережжя, то ні про яке перекидання військ з Криму на Донецький напрям не може бути мови. Сьогодні Кримський міст не працює за своєю вантажопідйомністю, ешелони з технікою пройти по ньому не можуть, трали з танками там теж не проходять, оскільки автомобільна частина пошкоджена. Єдиний шлях постачання військової техніки Криму – це поромні переправи", — заявив експерт.

Він зазначив, що на одних поромних переправах багато не перекинеш, тому росіяни в Криму одного разу можуть опинитися в пастці.

За словами Олега Жданова, окупанти вже нервують, тому панічно посилюють війська мобілізованими у Бердянську та Маріуполі.

Експерт прогнозує, що врятуватися зможуть лише ті росіяни, які зараз покидають Крим, бо це вже не можна буде зробити, коли розпочнеться контрнаступ ЗСУ.

На думку Жданова, у цьому випадку Кремлю доведеться знімати війська з Луганського та Донецького напрямів, щоби не допустити прориву наших військ на Азовське узбережжя. Це дасть нашим силам можливість піти у наступ на Донбас.

Вже видно ознаку стратегічної слабкості Росії

Військовий експерт Петро Черник в ефірі 24 Каналу звернув увагу на зростаючі цифри втрат росіян у цій війні. У березні минулого року противник втратив 3900 особового складу вбитими та понад 900 одиниць броньованої техніки. А вже у грудні – понад 21 тисячу вбитих та в межах 300 одиниць техніки. Такі дані дають зрозуміти, наскільки серйозним є момент зміщення акцентів застосування бойової сили у цій війні.

Експерт зазначив, що єдине, чим сьогодні ще сильна Росія – це достатня кількість піхотного валу.

Петро Черник звернув увагу, що західні експерти зазначають, що російські загарбники перекидають свої сили з Кремінної на Вугледар.

"Це показник того, що вони не мають нових сил для того, щоб штурмувати будь-яку точку на всій лінії розмежування. Якщо перекидають з одного місця на інше в зоні бойових дій, а не вводять нові підрозділи з Росії, це є ознакою стратегічної слабкості", – підкреслив аналітик.

Водночас він наголосив, що запас міцності насамперед у живій силі та стрілецькому озброєнні у росіян є. І все, що зараз відбувається на полі бою, це ознака того, що Путін та вся Росія прийняли стратегію – "йти до кінця". Коли ця точка зламу станеться, дуже важко сказати, але є очікування, що це може статися наприкінці весни – на початку літа.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи може Москва готувати плани евакуації з Криму – перспективи деокупації півострова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини