Головна Новини Суспільство Війна з Росією Особистість Героя, розстрілянного рашистами, підтвердили судові експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

Особистість Героя, розстрілянного рашистами, підтвердили судові експерти

Олександр Мацієвський лишився вірним присязі та Україні до останнього

9 березня 2023, 16:26 comments7998
Поділіться публікацією:
Судові експерти Мін’юсту підтвердили особу загиблого Героя, розстріляного рашистами під Бахмутом за відмову зняти український шеврон та слова "Слава Україні". Експерти вирахували за допомогою фотопортретного дослідження, що загиблою особою є Олександр Мацієвський. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву заступника міністра юстиції Андрія Гайченко.

При порівняльному дослідженні зображень особи на фото — Олександра Мацієвського та скріншоту з відео розстрілу — експерти встановили збіг кількох загальних та окремих ознак. Зокрема, форм та розмірів зморшок, відтопиренності вуха, розміра шраму на брові, розміра та форми губ і підборіддя. Експерти винесли свій висновок: "встановлений збіг загальних та окремих ознак створює індивідуальну сукупність і дає підстави для висновку, що на наданих на дослідження фотозображеннях зображена одна й та сама особа".

"Крок за кроком вирахуємо і його убивць. Співчуття рідним. Жахає інше: скільки ще подібних історій нам поки що не відомі? Нелюди і вбивці, горіти вам у пеклі!" — написав в Фейсбук Андрій Гайченко.

Нагадаємо, що раніше особу Олександра Мацієвського підтвердили його мати, син, бойові побратими та з відповідною офіційною заявою виступило регіональне управління Сил ТрО "Північ" ЗСУ. Вони розповіли про обставини останнього бою Героя та його загиблих побратимів:

"30 грудня 2022 рок на околицях Соледару він і ще четверо військовослужбовів під час переміщення прийняли зустрічний бій з переважаючими силами противника, — сказано в повідомленні. — Десь о 12-й годині візуальний контакт і зв'язок з ними зник. Прорватися до місця їхньої позиції підкріплення не змогло через безперервний мінометний обстріл та щільний вогонь зі стрілецької зброї. Ми до кінця не знаємо подробиці того бою. Невідомо, хто і як загинув, невідомо, як Олександр потрапив у полон, свідків на жаль не лишилося, всі загиблі або зниклі безвісті".

14 лютого 2023 року Ніжин зміг провести в останню путь свого земляка. 

Нагадаємо, що в ООН підтвердили автентичність відео, а під час свого візиту до Києва Антоніу Гуттеріш, коментуючи ці шокуючі кадри, закликав до дотримання законів війни.

Особистість Героя, розстрілянного рашистами, підтвердили судові експерти

Олександр Мацієвський лишився вірним присязі до останнього



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

антиБандерЛох

9 березня 2023, 17:24

земля стекловатой этому пидарасу, убитому своими же побратЫмами-пидарасами.


Новини