Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський пояснив, чому вже немає потреби у мобілізації 500 тисяч українців: яка тепер цифра
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський пояснив, чому вже немає потреби у мобілізації 500 тисяч українців: яка тепер цифра

Президент Зеленський прокоментував процес мобілізації

3 квітня 2024, 15:32 comments5448
Поділіться публікацією:

Україні поки що не потрібна мобілізація 500 тисяч людей, як було заявлено раніше. Це стало зрозумілим завдяки аудиту, проведеному Головкомом ЗСУ Олександром Сирським. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час спільної прес-конференції з президентом Фінляндії Олександром Стуббом зробив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський пояснив, чому вже немає потреби у мобілізації 500 тисяч українців: яка тепер цифра

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Президент наголосив, що Головнокомандувач знайшов ресурс усередині Збройних сил. Йдеться про військовослужбовців, які були покликані, але не брали участь у бойових діях. Відповідно їх відправлять на фронті.

Володимир Зеленський зауважив, що він поки що не готовий назвати кількість осіб, які потрібно додатково призвати. У той же час український лідер згадав про те, що Росія готує на 1 червня мобілізацію 300 тисяч військових. Відтак Україні треба бути добре підготовленою, щоб дати відсіч новому наступу росіян.

Зазначимо, наприкінці березня в інтерв'ю "Укрінформу" головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що після перегляду внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу плани щодо необхідності закликати ще мінімум 500 тисяч осіб суттєво відкориговані. Саме тому вже немає потреби у мобілізації 500 тисяч осіб.

Читайте також на порталі "Коментарі" — поки вища виконавча та законодавча влада в Україні продовжить танці навколо законопроекту про мобілізацію, військові обурюються. І попереджають про небезпеку затягування ухвалення закону про мобілізацію, як і взагалі гальмування процесу мобілізації та політизації цього процесу. А в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW) зазначається, що Кремль докладає серйозних зусиль, у тому числі пропагандистських, щоб зірвати мобілізацію в Україні. Експерти проаналізували спеціально для порталу "Коментарі" те, що відбувається в Україні щодо проекту закону про мобілізацію та саму мобілізацію, а також спрогнозували подальший розвиток подій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини