Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський дорікнув Заходу: яку обіцянку не дотримали партнери
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський дорікнув Заходу: яку обіцянку не дотримали партнери

Президент закликав союзників бути більш активними у питаннях постачання військової допомоги України

6 вересня 2024, 13:52 comments2342
Поділіться публікацією:

Незважаючи на публічні обіцянки та запевнення, партнери досі не передали Україні частину обіцяних систем протиповітряної оборони. Як передає портал "Коментарі", про це на 24-му засіданні "Рамштайну" заявив президент України Володимир Зеленський.

Зеленський дорікнув Заходу: яку обіцянку не дотримали партнери

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Український лідер подякував усім партнерам за те, що на саміті НАТО у Вашингтоні було ухвалено "серйозні рішення" щодо ППО для України. Але наголосив, що ці домовленості виконані не повністю.

"Я не говоритиму кількість систем, які ми отримали. Але кількість систем ППО, які не були поставлені, значна... Світ має достатньо систем ППО, щоб забезпечити те, щоб російський терор не мав результатів. Закликаю вас бути активнішими в цій роботі з нами щодо ППО", – висловився Володимир Зеленський.

Також глава української держави додав, що Україні потрібно більше винищувачів F-16. Наразі літаки ефективно працюють, сказав він, і збивають ракети, але їх потрібно більше.

"Нам потрібен набагато міцніший повітряний флот F-16. І я маю пропозиції, які озвучу, коли преса вийде", – сказав Володимир Зеленський.

Зазначимо, під час цього ж заходу Володимир Зеленський заявив, що потрібно натиснути на російських солдатів і міста РФ, змусивши їх обирати між закінченням війни та російським диктатором Володимиром Путіним.

Під час виступу президент наголосив, що Україна хоче закінчити війну, але Путін прагне окупувати більше українських земель.

"Ми хочемо покінчити з цією війною, ми хочемо миру, ми хочемо зберегти наш народ і нашу країну. І це Путін не хоче миру, і це він одержимий територіальними придбаннями. Він хоче наші міста чи руїни, які від них залишаються", — сказав президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський прямо назвав втрати Росії в Курській області за місяць боїв.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини