Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зброя прориву: Чого так бояться в Кремлі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зброя прориву: Чого так бояться в Кремлі

Боєприпаси зі збідненим ураном пробивають фактично будь-яку броню, ледве не будь-які фортифікаційні споруди, в елементах яких може бути використаний метал, бетон. Росії ж протиставити просто нічого

24 березня 2023, 23:31 comments2261
Поділіться публікацією:

У Росії третій день “стоїть виття” через снаряди зі збідненим ураном, які має отримати Україна від Великої Британії. Йдеться про підкаліберні боєприпаси. Як заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в Телеефірі, в Москві переймаються через те, що в них немає зараз якоїсь альтернативи, яку можна було б виставити й настільки ж ефективно використати, пишуть "Коментарі".

Зброя прориву: Чого так бояться в Кремлі

“Насправді ситуація в чому? Почався весь цей крик із того, що це нібито якась там мало не ядерна зброя тощо. Ні. Жодною мірою, це необхідно розуміти. Використання такого типу озброєння не заборонено міжнародними конвенціями, міжнародним правом. Усе. Використання урану, як компонента, він робиться для того, щоб фактично прошибати і розплавити будь-яку броню, ледве не будь-які фортифікаційні споруди, в елементах яких може бути використаний метал, бетон тощо. Ось для чого вони насамперед використовуються. Тобто зброя прориву”, — сказав експерт.

Пояснюючи, чому таких снарядів бояться в Росії, чому така реакція, Мусієнко навів елементарний приклад.

“Війна в Кувейті, війна в Перській затоці, танки “Абрамс”, які використовували також танкові снаряди зі збідненим ураном, просто знищували радянські танки Т-72 на раз-два. Я вже не хочу говорити про Т-54, що з ними буде. Його може брати навіть гранатомет із тих, які є на озброєнні у ЗСУ. А тут ми вже подивимося хто кого”, — розповів керівник Центру військово-правових досліджень.

Як писали раніше "Коментарі", збіднений уран розташований в середині снаряда і його радіоактивність незначна. Боєприпаси не викликають радіоактивного забруднення. Це не є чимось дуже небезпечним для екології чи екіпажів танків, які їх використовують. Цивільне населення та навколишнє середовище від цього теж не страждає. Такі боєприпаси ефективно тільки знищують танки та іншу військову техніку ворога.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, як змінилася тактика РФ та України – чому ворог б'є по цивільних.

Читайте також на сайті "Коментарі" — де Росія спробує наступати знов.

 



 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини