Головна Новини Суспільство Війна з Росією Заяви Моді працюють на користь агресора: про що «промовчав» прем’єр Індії
commentss НОВИНИ Всі новини

Заяви Моді працюють на користь агресора: про що «промовчав» прем’єр Індії

Моді у Києві закликав до миру і переговорів з Росією і нічого не сказав про покарання агресора

23 серпня 2024, 18:59 comments3072
Поділіться публікацією:

Ще одним "заморським миротворцем" назвав прем’єр-міністра Індії Нарендру Моді політолог Володимир Горбач. Зокрема, під час свого візиту в Київ він заявив, що Індія ніколи не була нейтральною у війні, і у неї з першого дня конфлікту була сторона – "мир".

Заяви Моді працюють на користь агресора: про що «промовчав» прем’єр Індії

Нарендра Моді

При цьому Горбач вважає удаваною позицію ніби стороною конфлікту є мир і війна. Але правда в том, каже політолог, що війна і мир — це не суб'єкти конфлікту, а всього лише стани, у яких можуть перебувати самі суб'єкти, хтось з власної волі, а хтось вимушено.

"А сторони конфлікту — це агресор і жертва. Щоправда, жертва вже 2 з половиною роки доволі ефективно відбивається від агресора, і навіть на його території. Тож заклики до миру без покарання агресора й компенсацій жертві об'єктивно працюють на користь агресора", — сказав Горбач.

На його думку, така "моралізаторська" позиція насправді лише прикривається мораллю.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Моді 23 серпня прибув у Київ, де заявив про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. При цьому він заявив, що війну можна зупинити виключно дипломатичним шляхом і закликав Київ і Москву до переговорів. Окрім того, він повідомив, що кілька днів тому приймав третій саміт "Голос Глобального півдня", у якому взяли участь 120 країн. Як сказав Моді, саме від імені країн Глобального півдня він приїхав в Україну із посланням миру.

Також "Коментарі" розповідали, що Індія є країною, яка точно виграла від російсько-української війни. Купуючи дешеву російську нафту індійські компанії стали одними із ключових постачальників нафтопродуктів на європейський ринок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини