Головна Новини Суспільство Війна з Росією Моді нагадали про мораль: Індія фінансує агресора, проте говорить про «мир»
commentss НОВИНИ Всі новини

Моді нагадали про мораль: Індія фінансує агресора, проте говорить про «мир»

Індія є тією країною, яка точно виграла від війни Росії проти України

23 серпня 2024, 16:48
Поділіться публікацією:

Індія є країною, яка точно виграла від російсько-української війни, відзначив політолог Сергій Таран. За його словами, купуючи дешеву російську нафту індійські компанії стали одними із ключових постачальників нафтопродуктів на європейський ринок. Однак, додав експерт, політично Нью-Делі намагається бути миротворцем – тому і заявляє на всіх майданчиках, що Індія "за мир" і негайне припинення усіх воєн.

Моді нагадали про мораль: Індія фінансує агресора, проте говорить про «мир»

Нарендра Моді

Як вважає Таран, час для візиту прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до Києва вибраний вкрай вдало – візит у дні святкування Дня Незалежності – це промовистий жест на підтримку суверенітету України. І у Кремлі це з великою неприємністю помічають, додав політолог.

"А Україні треба знайти правильні підходи як працювати з країною, яка фінансує російську економіку, але при цьому просуває "мир". Тим більше, що на Заході на Індію робитимуть великі ставки. Саме вона має стати альтернативою китайському лідерству серед країн Глобального півдня. А для провідних західних країн саме Китай становить ледь не головний стратегічний безпековий виклик, тому, переконаний, розвиток відносин з Нью-Делі стане важливим пріоритетом зовнішньої політики ключових країн Заходу, і Україні це треба враховувати", — говорить Таран.

При цьому він додає, що емоції підказують щось там про мораль і цинізм, але міжнародна політика ніколи не була про мораль чи справедливість, а лише – про національні інтереси.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Моді 23 серпня прибув у Київ, де заявив про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. При цьому він заявив, що війну можна зупинити виключно дипломатичним шляхом і закликав Київ і Москву до переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини