Головна Новини Суспільство Війна з Росією Застосування хімічної зброї в Україні: у США попередили про небезпеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Застосування хімічної зброї в Україні: у США попередили про небезпеку

За словами американських чиновників, загроза хімічної зброї серйозно сприймається в адміністрації Байдена.

24 листопада 2022, 09:42
Поділіться публікацією:

Москва не відмовилася від варіанта застосування хімічної зброї в Україні. На цей крок російський диктатор Володимир Путіна може піти, перш ніж вдатися до ядерної конфронтації з НАТО, якщо російські війська й надалі терпітимуть невдачу на полі бою. Таку думку висловили представники адміністрації президента Джо Байдена. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Застосування хімічної зброї в Україні: у США попередили про небезпеку

Хімічна зброю. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, за словами шести людей, поінформованих про це, занепокоєння виникло на тлі спроб адміністрації Байдена забезпечити готовність союзників до такої події, а також мобілізувати нові ресурси та інвестиції у виробництво систем виявлення у разі застосування хімічних речовин.

Серед осіб, які розмовляли на умовах анонімності, були представники США та Міністерства оборони. Однак Вашингтон не має жодних розвідданих, щоб припустити, що така атака в Україні неминуча. Фактично багато чиновників Міноборони США вважають, що бойові дії припиняться протягом зимових місяців, і жодна сторона не зможе захопити багато позицій.

"Але у разі продовження втрат на полі бою або повного розпаду російської армії деякі високопосадовці, які працюють над цим питанням, дійшли висновку, що Москва може вдатися до застосування хімічної зброї — у тому числі тієї, яку країна пов'язує з використанням при отруєнні Олексія Навального", — йдеться у матеріалі "Politico".

За словами одного з чиновників, Кремль уже має досвід застосування хімічної зброї, що потім важко довести, оскільки Росія діє не відкрито, а старанно приховує сліди своїх злочинних дій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського назвали два головні ресурси Росії у війні проти України.

Раніше "Коментарі" писали – у Росії назвали причину масованого ракетного удару по Україні 23 листопада.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини