Головна Новини Суспільство Війна з Росією Запуск ракет з Білорусі: українська розвідка назвали причину таких дій
commentss НОВИНИ Всі новини

Запуск ракет з Білорусі: українська розвідка назвали причину таких дій

Речник ГУР Андрій Юсов вважає, що Росія здійснює нові провокації у Білорусі.

6 серпня 2023, 10:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Представник ГУР МО України Андрій Юсов назвав ймовірну причину запуску ракет з боку Білорусі. За його словами це була провокація, щоб втягнути Білорусь в активну війну проти України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

Запуск ракет з Білорусі: українська розвідка назвали причину таких дій

Речник ГУР Андрій Юсов. Фото з відкритих джерел

Ввечері 5 серпня по всій Україні було оголошено повітряну тривогу. Повітряні сили ЗСУ попередили, що причиною небезпеки є можливий запуск ракет, які розміщені на території Білорусі.

Як зазначає речник Головного управління розвідки Андрій Юсов, що міг відбутись "електронний пуск або імітація пуску" ракет. Юсов пояснює, що на території Білорусі розміщені російські війська та інші угрупування, які можуть вчиняти різні провокації. Головна мета таких провокаційних дій – це залучення білоруських військових до активних дій проти України.

Юсов вказує, що фізичних пусків могло не бути. Однак Головного управління розвідки України перевіряє цю інформацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що британська розвідка вказала на неочікувану причину сповільнення наступу ЗСУ. Згідно з їх аналізом українським військам заважають просуватись утворенні чагарники на не виораних полях на півдні України. Ця рослинність маскує позиції російських сил та уповільнює розмінування територій.

Також "Коментарі" писали про український план для майбутніх військових операцій. Інститут вивчення війни проаналізував удари по російських кораблях та назвав мету таких дій. А речниця МЗС РФ Марія Захарова пригрозила Україні після ударів по російському нафтовому танкеру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини