Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка вказала на неочікувану причину сповільнення наступу ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка вказала на неочікувану причину сповільнення наступу ЗСУ

У британській розвідці вказали на ще один фактор, що сприяє уповільненню українських сил у наступі на позиції Росії.

3 серпня 2023, 16:06
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У своєму щоденному звіті розвідка Британії пояснює, що у зоні бойових дій орні поля не засіваються та заростають бур’янами. Цей фактор є одним з багатьох, які ускладнюють просування української армії.

Британська розвідка вказала на неочікувану причину сповільнення наступу ЗСУ

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Британська розвідка стверджує, що за останні півтора року з моменту повномасштабного вторгнення орні землі на півдні України залишились без обробітку. А в умовах теплого та вологого літа бур’яни та кущі швидко повертаються на сільськогосподарські угіддя.

Високі зарості трави можуть маскувати позиції російською техніки та особового складу, які знаходяться в обороні. Крім того, рослинність ускладнює розчищення замінованих територій.

Розвідка Британії пояснює, що українська армія може використати зарості, як додаткове прикриття для невеликих груп піхоти під час нападу. Попри це у загальному додаткова рослинність заважатиме просуватись уперед для будь-якої сторони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські військові відмовились від тактики США під час контрнаступу. Це сталось після повільних контрнаступальних дій, які полягали у використанні західної техніки для прориву російського захисту. Тепер українські бійці намагаються застосовувати тактику, яка виходить найкраще — виснажити оборонні сили РФ, а потім вже піти в атаку.

Також "Коментарі" писали, що Україна готує масштабну атаку дронів по столиці Росії. Україна не може використовувати зброю західних союзників для ударів по території РФ, тому працює над безпілотниками-камікадзе, які долітатимуть до Москви. Попередні поодинокі атаки — це перевірка розміщення систем ППО у столиці РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини