Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українські військові відмовились від тактики США під час контрнаступу – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові відмовились від тактики США під час контрнаступу – ЗМІ

Військове керівництво України змінило тактику ведення бою проти російських військ.

3 серпня 2023, 11:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Перші кілька тижнів контрнаступу не принесли добрих результатів для української армії, яка була навчена та озброєна США та іншими союзниками. Таким чином українські військові відмовляються від західної тактики під час контрнаступу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання NY Times.

Українські військові відмовились від тактики США під час контрнаступу – ЗМІ

Українські військові. Фото з відкритих джерел

NY Times вказує, що українські військові отримали західну техніку та мали стати авангардом великого штурму на російські позиції. Однак ЗСУ застрягли на щільно замінованих полях та сильно укріплених позиціях росіян, які постійно завдають атак артилерією та підключають авіацію.

Аналітики та офіційні особи США вказують, що тепер бригади військових, які проходили західне навчання змінюють свою тактику. Замість штурму з сучасною західною технікою по мінних полях, які обстрілюються артилерійським вогнем, українські військові зосереджуються на виснаженні російських позицій за допомогою артилерійських ударів та ракет великої дальності.

NY Times приходить до висновку, що складна підготовка українських бійців для військових маневрів не дала українцям переваги перед російською артилерією, тому ЗСУ почали робити те, що в них виходить найкраще – виснажувати армію РФ. ЗСУ нарощує війська на півдні, а друга хвиля, навчена на Заході розпочинає невеликі атаки, щоб пробити російські лінії оборони.

"Сам контрнаступ не провалився, це затягнеться на кілька місяців до осені", – сказав аналітик Фонду Карнегі Майкл Кофман.

За його словами помилка Заходу полягала у тому, що союзники України сподівались за кілька місяців перетворити українських бійців на якісно підготовлену армію, яка могла б протистояти потужній обороні росіян, а не зосередились на найкращому способі введення війни, які знають українці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Захід зробив помилки під час підготовки ЗСУ до контрнаступу.

Також "Коментарі" писали, що у США розповіли, коли очікувати суттєві зміни в контрнаступі ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини