Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Запорізький месник" повернувся: гвардійці приземлили два ворожих літака
commentss НОВИНИ Всі новини

"Запорізький месник" повернувся: гвардійці приземлили два ворожих літака

"Запорізький месник", на рахунку якого вже сім ворожих літаків, повернувся

25 травня 2023, 20:51 comments3616
Поділіться публікацією:

Сьогодні бійці Нацгвардії вразили два ворожих літака — Су-25, коли вони намагались атакувати українські позиції в Запорізькій області. Один літак підбито — льотчик катапультувався на контрольовану окупантами територію, другий штурмовик зазнав влучання, але зміг здійснити аварійне приземлення під Мелітополем. Про це повідомляють "Коментарі".

"Запорізький месник" повернувся: гвардійці приземлили два ворожих літака

Су-25

"25 травня окупаційні війська рф намагалися нанести ураження по позиціям сил оборони України з застосуванням пари Су-25 із повітря. В цей час на бойовому чергуванні знаходилися нацгвардійці — "Запорізький месник" і його бойовий побратим, — повідомляє пресслужба Нацгвардії. — Бійці чітко ідентифікували ворожу авіацію і влучно відпрацювали по повітряним цілям із ПЗРК. В результаті бойової роботи перший літак Су-25 повністю знищений, його пілоту вдалося катапультуватися над тимчасово-окупованою територією, другий літак збив відомий усім "Запорізький месник". Після його пострілу ворожий Су-25 був серйозно пошкоджений і вимушений зайти  на аварійну посадку. Тоді у кінці злітної смуги мелітопольці спостерігали чорний стовп диму. Перед цим пролунали глухі вибухи. Гвардієць на псевдо "Запорізький месник" загалом же знищив 7 ворожих літаків".

Нагадаємо, що Су-25 — одномісний броньований дозвуковий штурмовик, призначений для надання авіаційної підтримки у зоні бойових дій вдень та вночі за умов візуальної видимості цілі, а також знищення об'єктів із заданими координатами у випадку льотної погоди. Об'єктом ураження можуть бути наземні та надводні цілі, а також повітряні маловисотні повільні цілі (гелікоптери і транспортні літаки).

Тим часом, Японія підняла в небо винищувачі через російські літаки.

Норвегія закликає громадян триматись подалі від російського "кита-шпигуна".

А українцям відкрили "страшну таємницю" про Залужного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини