Головна Новини Суспільство Екологія Норвегія закликає громадян триматись подалі від російського "кита-шпигуна"
commentss НОВИНИ Всі новини

Норвегія закликає громадян триматись подалі від російського "кита-шпигуна"

Російський "кит-шпигун" на ім'я Гвалдімір наближається до густонаселеного регіону Норвегії.

25 травня 2023, 19:40 comments2256
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Норвезьке управління рибного господарства попросило людей уникати контакту з білухою, на ім'я Гвалдімір, що наразі мешкає на території Осло-фіорду. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Fox Weather.

Норвегія закликає громадян триматись подалі від російського "кита-шпигуна"

Російський "кит-шпигун" Гвалдімір. Фото з відкритих джерел

У 2019 році поблизу берегів Норвегії виявили білуху, яка була одягнена в спеціальне спорядження для закріплення камери. На кліпі був напис англійською мовою, що це обладнання належить російському морському флоту. Норвезький морський біолог Йорген Рі Віг, який знайшов тварину стверджує, що росіяни навчають білух для військових операцій, наприклад у пошуку втраченого обладнання.

Норвежці зняли спорядження з кита, а тварину назвали Hvaldimir, де використали поєднання двох слів норвезького "hval" — кит та імені російського диктатора Володимира Путіна. Норвезьке управління рибальства повідомило, що з того часу Гвалдімір тримався віддалених вод людей регіонів, однак тепер добрався до Осло-фіорду. Місцевість, яка розташована в густонаселеному регіоні, що викликало занепокоєння щодо безпеки тварини.

За словами директора рибного господарства Френка Бакке-Йенсена, в Осло-фіорді ризик отримання травми для Гвалдіміра зростає, оскільки на невеликій території зібрано багато човнів. Дирекція закликала людей триматися на достатній відстані від Гвалдіміра, щоб забезпечити безпеку та добробуту білухи.

Норвежці також запитали, чи слід тварину помістити в неволю, щоб вона могла бути у безпеці, проте Френк Бакке-Йенсен не погоджується з такою ідеєю.

"Ми завжди повідомляли, що кит, про якого йде мова, є твариною, що живе на волі, і не бачимо причин саджати його за ґрати", — говорить директора рибного господарства Френк Бакке-Йенсен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що помер найстаріший лев у світі: до його смерті причетна людина.

Також "Коментарі" писали про те, що Франція намагається створити "Ядерний альянс".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини