Головна Новини Суспільство Екологія Франція намагається створити "Ядерний альянс": запрошено 16 країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція намагається створити "Ядерний альянс": запрошено 16 країн

15 країн ЄС та Великобританія зустрінуться у форматі під назвою "Ядерний альянс" в Парижі.

16 травня 2023, 18:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Франція посилює свої зусилля, щоб Європейський Союз почав розглядати ядерну енергетику одним з елементів відновлювальних джерел. Для цієї мети Франція скликає зустріч групи країн під назвою "Ядерний альянс". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Франція намагається створити "Ядерний альянс": запрошено 16 країн

Франція створює ядерний альянс, щоб атомна енергетика лишилась в ЄС

"Ядерний альянс" сподівається, що до 2050 року частка виробництва атомної енергетики на європейському ринку залишиться на рівні 25%.

Ідея зустрічі країн "Ядерного альянсу" полягає у тому, щоб ЄС визнав атомну енергетику як одну з тих, які допоможуть Європейському Союзу досягти поставлених раніше кліматичних цілей. На зустрічі також обговорять необхідність зменшити або повністю відмовитись від поставок російського ядерного палива, яке наразі ще не потрапило під санкції.

Таким чином представники 15 країн ЄС, Великобританії та комісар з енергетики Кадрі Сімсон візьмуть участь у зустрічі в Парижі для обговорення цього питання.

У Франції ядерна енергетика рекламується як безвуглецева. Це означає, що вона є стабільним джерелом енергії поряд із періодично відновлюваними джерелами енергії, такими як вітер і сонячна енергія. Слід зазначити, що станом на 2022 рік у Франції було 59 ядерних реакторів, що значно більше ніж в інших країнах Європи. Наприклад наступною країною ЄС, за кількістю ядерних ректорів є Бельгія – 7. В Україні станом на 2022 рік діяло 15 ядерних реакторів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США попереджають НАТО: Путін може застосувати ядерну зброю в Україні.

Також "Коментарі" писали, що українці зможуть продавати один одному електроенергію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини