Головна Новини Суспільство Екологія Помер найстаріший лев у світі: до його смерті причетна людина
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер найстаріший лев у світі: до його смерті причетна людина

У Кенії фермери вбили найстарішого лева. Тварині, на ім'я Лункіто було 19 років.

15 травня 2023, 15:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Дикий лев-самець Лункіто, вважається одним із найстаріших у світі. Однак нещодавно він був убитий у Кенії місцевими пастухами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Lion Guardians.

Помер найстаріший лев у світі: до його смерті причетна людина

В Кенії вбили найстарішого лева. Фото з відкритих джерел

Першими про смерть лева сповістила природоохоронна організація Lion Guardians.

"З важким серцем ділимося новиною про загибель Лункіто, найстарішого лева в нашій екосистемі та, можливо, в Африці. Він був символом сили та співіснування. Ми в Lion Guardians відчуваємо честь бути свідками його життя", — повідомила про смерть Лункіто природоохоронна організація.

На момент смерті леву, на ім'я Лункіто було 19 років. Lion Guardians вказали, що це великий прогрес, адже раніше леви практично не досягали позначки у 10 років. Лев був убитий власником ферми для худоби, куди він прийшов посеред ночі в пошуках здобичі.

Організація пояснює, що різке зростання попиту на енергію та матеріали за останні 50 років призвело до того, що люди та леви змагаються за простір і ресурси. Леви живуть на великій території, де шукають свою їжу та полюють, однак інколи тварини виходять за межі природоохоронних територій, коли їх джерело харчування скорочується. Тоді лев може становити небезпеку для місцевого населення та полювати на худобу.

Кенія переживає найсильнішу посуху за чотири десятиліття. Організація каже, що тривала посуха зазвичай відзначається зростанням конфлікту між людьми та тваринами, включаючи левів, оскільки полювання на диких тварин стає складнішим, а власники худоби захищають своє господарство.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Угорщині застрелили вовка-рекордсмена.

Також "Коментарі" писали про президента Бразилії, який прийняв важливе рішення для захисту довкілля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини