Головна Новини Суспільство Екологія Президент Бразилії прийняв важливе рішення для захисту довкілля
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Бразилії прийняв важливе рішення для захисту довкілля

Президент Бразилії Лула да Сілва прийняв закон про захист амазонських лісів та корінних народів.

1 травня 2023, 20:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва зробив поворот у національній політиці захисту природного середовища та місць проживання корінних народів бразильської Амазонії. Лідер країни оголосив про створення заповідників у районах населених корінними народами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter президента Бразилії Лули да Сілви.

Президент Бразилії прийняв важливе рішення для захисту довкілля

Президент Бразилії Лула да Сілва та корінні мешканці Амазонії. Фото з відкритих джерел

Урочисте підписання указів відбулося в столиці країни, Бразиліа, наприкінці п’ятиденної зустрічі представників корінних народів, що живуть з незапам’ятних часів у районі тропічних лісів Амазонки.

Таким чином президент Бразилії Лула да Сілва виконав обіцянку, яку давав під час торішньої виборчої кампанії, коли зобов’язався зупинити процес вирубки амазонських лісів.

"Сьогодні ми демаркуємо 6 територій корінних народів, це важливий крок. Уряд існує, щоб служити інтересам народу", — написав Лула да Сілва.

Бразильський науковий журнал Nature повідомив у своєму останньому випуску, що за останні чотири роки темпи вирубки лісів в Амазонці для землеробства, обробітку землі, законної та незаконної експлуатації ресурсів прискорилися на 129%. Вчені наголошують, що величезні тропічні ліси Амазонки поглинають величезну кількість вуглекислого газу та виконують надзвичайно важливу функцію в уповільненні зміни клімату на нашій планеті.

У січні цього року президент Лула да Сілва вперше в історії країни створив Міністерство у справах корінних народів. А тепер новим указом два з шести заповідників корінних народів Бразилії, визначених указом президента, розташовані в Амазонії і мають загальну площу 161 тис. га.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що угорський браконьєр застрелив унікального сірого вовка-рекордсмена. Тепер чоловік постане перед судом.

Також "Коментарі" писали про дві моделі вчених, які передбачили кількість населення на планеті до 2100 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини