Головна Новини Суспільство Природні ресурси Скільки людей буде на Землі: два сценарії для людства
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки людей буде на Землі: два сценарії для людства

Вчені створили дві моделі, які передбачили населення планети до 2100 року.

28 квітня 2023, 18:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Вчені з Earth4All склали дві моделі розвитку людства та спрогнозували його чисельність на 2050 та 2100 рік. За цими моделями населення Землі у кінці поточного століття буде менше ніж зараз. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Earth4All.

Скільки людей буде на Землі: два сценарії для людства

Скільки людей буде на Землі до 2100 року. Фото з відкритих джерел

Восени 2022 року людство перетнуло позначку у вісім мільярдів осіб і досі продовжує збільшуватись. Фахівці досі сперечаються, де знаходиться верхня межа чисельності населення. За даними ВООЗ, у 2080 році на Землі буде 10,4 мільярда людей, і такий показник збережеться до початку наступного століття.

Однак останній звіт вчених з ініціативи Earth4All, створений на замовлення Global Challenges Foundation, приводить до інших висновків. Науковці створили дві моделі розвитку людства. За першою, яка має назву "Занадто мало, занадто пізно", дослідники передбачили теперішній розвиток людства, який продовжив свій економічний розвиток так само як в останні 50 років. За цією версією багато країн світу вийдуть з межі крайньої бідності. Таким чином пік населення буде спостерігатись у 2050 році на рівні 8,6 млрд людей, а потім знизиться до семи до 2100 року.

Другий сценарій отримав назву "Гігантський стрибок". У  ньому вчені уявили зміну людської моделі, коли значні інвестиції будуть йти на подолання бідності, освіту, охорону здоров’я, а також на боротьбу зі зміною клімату, харчову політику та енергетичну безпеку. Таким чином максимальна чисельність людської популяції спостерігалася б у 2040 році на рівні 8,5 млрд людей, а до кінця століття знизилась до шести мільярдів.

Нижче наведено кілька можливих прогнозів чисельності людства до 2100 року, зокрема представлені дві моделі від Earth4All та ВООЗ.

Скільки людей буде на Землі: два сценарії для людства - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай більше не перший: названо країну з найбільшою кількістю населення.

Також "Коментарі" писали про майбутню кризу, через недостатню кількість людей на планеті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини