Головна Новини Суспільство Війна з Росією Запорізька область у вогні: окупанти знищують український хліб
commentss НОВИНИ Всі новини

Запорізька область у вогні: окупанти знищують український хліб

Запорізька область зазнала втрат: понад 4 га хліба знищено

12 липня 2024, 12:35
Поділіться публікацією:

У Запорізькій області після обстрілу російських окупантів загорілося поле пшениці. В результаті масштабної пожежі знищено майже чотири гектари урожаю. Про це повідомили в ДСНС. 

Запорізька область у вогні: окупанти знищують український хліб

Обстріл у Запорізькій області призвів до загоряння полів

Пожежа сталася в одному із сіл Пологівського району. Суха спекотна погода сприяла швидкому поширенню вогню, що створило додаткові труднощі для рятувальників. Крім того, роботу спеціалісти ДСНС ускладнював ризик повторних обстрілів. На щастя, втрати людських життів та травмувань вдалося уникнути.

"Складність гасіння полягало в тому, що жарка суха погода сприяла швидкому розповсюдженню вогню. Крім того існувала ймовірність повторного обстрілу, бо це відкрита територія неподалік від зони ведення бойових дій. Жертв та постраждалих немає.  Від ГУ ДСНС залучалось 2 одиниці техніки та 10 чоловік особового складу”, — йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі “Коментарі” — У найближчі тижні Україну очікує надзвичайна спека, яка може серйозно підірвати врожайність основних пізніх культур, таких як кукурудза, соняшник і соя. Згідно з прогнозами метеорологів, температура в південних, східних та частково центральних областях може досягти 37-42°C, що на 8-10°C вище звичайних значень. Особливо тривожною є відсутність дощів по всій території, окрім західних областей.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що з початком липня Україна зіткнулася з аномальною спекою. За прогнозами синоптиків, у деяких регіонах температура повітря сягнула 40 градусів. Синоптик Наталія Діденко повідомляє, що найближчим часом така погода збережеться, і температура коливатиметься від 30 до 39 градусів, подекуди навіть вище 40.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://zp.dsns.gov.ua/

Новини