Головна Новини Суспільство події В якій області України буде найспекотніше: аномальні 40°C
commentss НОВИНИ Всі новини

В якій області України буде найспекотніше: аномальні 40°C

Синоптик Наталія Діденко про погоду: похолодання не очікується

9 липня 2024, 18:01
Поділіться публікацією:

З початком липня Україна зіткнулася з аномальною спекою. За прогнозами синоптиків, у деяких регіонах температура повітря сягнула 40 градусів. Синоптик Наталія Діденко повідомляє, що найближчим часом така погода збережеться, і температура коливатиметься від 30 до 39 градусів, подекуди навіть вище 40.

В якій області України буде найспекотніше: аномальні 40°C

Аномальна спека не відступає: в якій галузі України буде спекотніше

Де спека відчувається сильніше

Найважча ситуація складається на півдні та сході України, а також у більшості центральних областей. Там не лише спекотно, а й дуже високий ризик виникнення пожеж. У західних областях трохи прохолодніше, але це не дуже змінює загальну картину.

Як захистити себе від спеки

Лікарі та фахівці радять уникати прямих сонячних променів, пити більше води та по можливості залишатися у прохолодних приміщеннях. Носіть легкий одяг, використовуйте сонцезахисний крем і намагайтеся менше знаходитися на вулиці в найспекотніший годинник.

Що робить влада

У містах та селищах організуються пункти охолодження та роздають питну воду, щоб допомогти людям впоратися зі спекою. Важливо також подбати про свійських тварин, забезпечивши їм достатньо води та тінь.

Прогнози на найближчі тижні

Синоптики кажуть, що на суттєве похолодання чекати не варто. Це літо може стати одним із найспекотніших, що відповідає загальносвітовим тенденціям зміни клімату. Всім мешканцям та гостям країни варто бути готовими до тривалої спеки та вживати всіх необхідних заходів безпеки.

Раніше “Коментарі” писали, що Україна стала свідком дивовижного природного явища : пил із далекої пустелі Сахара досяг нашої країни. Це сталося через тепле повітря, яке прийшло до нас із західної частини Середземномор'я і принесло з собою не тільки аномально високі температури, а й пустельний пил.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини