Головна Новини Суспільство події Аграрії б'ють на сполох: з'явилася серйозна загроза врожаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Аграрії б'ють на сполох: з'явилася серйозна загроза врожаю

Температурні рекорди можуть знищити урожай українських полів

10 липня 2024, 14:55 comments1359
Поділіться публікацією:

У найближчі тижні Україну очікує надзвичайна спека, яка може серйозно підірвати врожайність основних пізніх культур, таких як кукурудза, соняшник і соя. Згідно з прогнозами метеорологів, температура в південних, східних та частково центральних областях може досягти 37-42°C, що на 8-10°C вище звичайних значень. Особливо тривожною є відсутність дощів по всій території, окрім західних областей.

Аграрії б'ють на сполох: з'явилася серйозна загроза врожаю

Температурні рекорди можуть знищити урожай українських полів

Зараз важливий період для цих культур, адже вони вступають в фазу цвітіння, яка є ключовою для формування урожаю. За словами експерта в аграрній сфері, Сергія Авраменка, хоча земля ще зберігає вологу з червневих дощів, потрібні нові опади, щоб підтримати рослини.

"Поки що ґрунтової вологи, накопиченої під час червневих дощів, ще достатньо для пізніх культур. Однак фаза цвітіння вже близько, і це буде критичний період для формування майбутньої врожайності. Дощі необхідні, щоб покращити ситуацію", — зазначив доктор сільськогосподарських наук Сергій Авраменко. 

Аграрії б'ють на сполох: з'явилася серйозна загроза врожаю  - фото 2

Науковці з агрономічних центрів вже працюють над рекомендаціями для фермерів, як мінімізувати збитки від спеки, включаючи зміну графіків поливу та використання засобів для зниження випаровування вологи.                                            

Раніше “Коментарі” повідомляли, що з початком липня Україна зіткнулася з аномальною спекою. За прогнозами синоптиків, у деяких регіонах температура повітря сягнула 40 градусів. Синоптик Наталія Діденко повідомляє, що найближчим часом така погода збережеться, і температура коливатиметься від 30 до 39 градусів, подекуди навіть вище 40.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини