Головна Новини Суспільство Війна з Росією Запах смерті: українські військові тренуються в окопах поруч трупами тварин
commentss НОВИНИ Всі новини

Запах смерті: українські військові тренуються в окопах поруч трупами тварин

Українські військові проходять навчання у Франції, де в окопах лежать трупи тварин. Це готує бійців до шоку реальної війни в Україні.

15 листопада 2023, 14:40 comments1604
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна відправляє солдатів до своїх союзників на навчання, щоб покращити навички військових та підготувати їх до боїв в Україні. Одна з країн, куди їдуть на навчання українські бійці виявилась Франція, де для більшої реальності розкидали трупи тварин на імпровізованому полі бою, щоб краще імітувати "запах смерті".

Запах смерті: українські військові тренуються в окопах поруч трупами тварин

Українці штурмують окопи у французькому тренувальному таборі. Фото: Лаура Каялі/Politico

Репортерка Лаура Каялі з Politico відвідала французький табір, де навчаються українські військові та описала деякі деталі. Видання з міркувань безпеки не розголошує місце тренувального табору та кількість солдатів, але пропонує краще зрозуміти процес навчання.

Українці перебувають у Франції один місяць. Вони мають точний графік навчань, який складається з шести днів на тиждень. День починається з підйому о 5:30, далі йдуть тренування штурму окопів та навчання боїв піхоти у лісових та міських умовах. Відбій  зазвичай відбувається о 20:00.

НАТО часто у своїх навчаннях зосереджувалось на боротьбі проти повстанців, що було б корисно в Афганістані чи Малі, однак не в Україні. Інструктори зазначили, що курс значно змінився та став більш адаптованим через українську критику, яка пояснила, що попередні навчання не дуже підходили для протистояння проти росіян. Особливо це стосувалось методів НАТО, які передбачають значну перевагу у повітрі, якої українці не мають.

Одним з нововведень навчань стала ширша практика використання дронів та способи захисту від безпілотників. Французькі офіцери розповіли, що крім військової тактики, Україна звернулася з проханням підготувати майбутніх солдатів до того, щоб вони змогли витримати суворі умови на полі бою та діяти в холодному та шумному середовищі без сну.

Трупи мертвих тварин розкидають по траншеях, щоб українці звикли до запаху смерті. А французькі інструктори періодично розпочинали раптові нічні атаки, щоб показати можливості реальної війни.

"Коли вони прибудуть на фронт, обов’язково буде шок, і моя роль полягає в тому, щоб зменшити цей шок", — пояснює такі умови навчання українських військових французький капітан Ксав’єр.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Олексій Арестович назвав три сценарії війни для України на 2024 рік.

Також "Коментарі" писали про міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, який анонсував нову зброю, що стане "сюрпризом" для росіян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини