Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний та держпереворот: подробиці резонансного "звернення" головкому до українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний та держпереворот: подробиці резонансного "звернення" головкому до українців

Мережею поширюються фейкові відеозвернення Залужного

8 листопада 2023, 07:22 comments6278
Поділіться публікацією:

Російські пропагандисти почали розповсюджувати мережею дипфейки відеозвернення Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, в яких він нібито закликає до "перевороту". Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України у себе в Telegram.

Залужний та держпереворот: подробиці резонансного "звернення" головкому до українців

Валерій Залужний. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що у фейкових роликах, які оперативно змайстрували росіяни, Валерій Залужний нібито закликає українців виступити проти президента Зеленського та почати виходити на вулиці у своїх містах для того, щоб захистити свою країну проти "зрадників у владі". Також Залужний нібито звертається до військових – припинити підкорятися "злочинним наказам" командирів, опустити зброю та негайно вирушити до Києва.

У ЦПД наголошують, що ці ролики не мають нічого спільного з реальністю. Росіяни в черговий раз використовували технології дипфейку та оперативно розкидали відео в Тік Ток, X та Telegram. За їхніми даними, автором виступив телеграм-канал "Радіо Труха".

"Головнокомандувач ЗСУ не виступав зі зверненням і не закликав до військового перевороту. Поширюючи подібні фейки, рашисти прагнуть посіяти панічні настрої серед населення та запевнити у розколі між владою та військовими", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, вчора історію із Залужним почали активно розповсюджувати ще в Україні. Так, нардеп Володимир Ар'єв повідомили, що міністр оборони Рустем Умеров вніс подання на звільнення Валерія Залужного з посади головкому ВСУ. Щоправда, буквально через годину нардеп спростував власну заяву про можливу відставку Залужного. Але інформація вже активно почала розповсюджуватись мережею і цілком можливо стала причиною такої маніпуляції російських пропагандистів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорить реакція Офісу президента на статтю Валерія Залужного – як далі може розвиватись ситуація. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини