Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний привітав українських жінок 8 березня
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний привітав українських жінок 8 березня

Подякував за самовідданість та надійний тил

8 березня 2023, 14:15
Поділіться публікацією:

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 8 березня привітав українських жінок. В привітанні розміщенному в телеграм-каналі головнокомандувача немає слів "з 8 березня", але це вітання опубліковано саме в "Міжнародний жіночий день".

Залужний привітав українських жінок 8 березня

Жінки роблять свій вагомий внесок у перемогу над ворогом

"Українська жінка сьогодні — хто Вона? Захисниця, яка ризикує життям заради Батьківщини, — розмірковує Валерій Залужний. — Волонтерка, яка цілодобово надає безцінну допомогу. Лікарка, яка героїчно рятує життя. Учителька, завдяки якій маленькі українці пам’ятатимуть ДНК нашої нації. А ще — керівниця компанією, спортсменка, юристка, дизайнерка, журналістка чи успішна представниця будь-якої іншої професії. Мати, яка щосекунди просить у Бога захисту для своєї дитини. Дружина, яка чекає вдома. Або яку чекають вдома. Донька, яка пишається батьками, а також стала для них надійною опорою. Щодня ви робите безцінний внесок для нашої перемоги. Кожна на своєму фронті. Вдячний за самовідданість на передовій та надійний тил".

Нагадаємо, що напередодні в застосунку "Дія" більшість з опитанних проголосувала за збереження 8 березня. Перед цим у Верховної Ради  зареєстрували одразу кілька законопроєктів щодо 8 березня. Один із них (№ 9009) пропонує прибрати 8 березня з переліку святкових днів. Депутати зазначають, що це свято було впроваджено "окупаційним московським режимом" за ініціативи Клари Цеткін у 1921 році.

Напротивагу парламентарі пропонують відзначати "День української жінки" в день народження Лесі Українки — 25 лютого, Шевченків день у день народження Тараса Шевченка 9 березня та День матері у другу неділю травня. Альтернативний законопроєкт № 9009-1 пропонує залишити 8 березня святковим і неробочим днем, але перейменувати його на Міжнародний день захисту прав жінок. Інша ініціатива (№9009-2) пропонує взагалі прибрати з переліку свят 8 березня. У ще одному проєкті (№9009-3) йдеться про те, щоб перейменувати це свято на День весни, а до того ж зробити 6 червня — Днем цвітіння української вишні. 

Разом з тим, експерти проаналізували, що довели під час війни українські жінки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини