Головна Новини Суспільство події Більшість українців проголосували за збереження 8 березня
commentss НОВИНИ Всі новини

Більшість українців проголосували за збереження 8 березня

Опитування проводили в додатку Дія

6 березня 2023, 13:47
Поділіться публікацією:

З понад 2,1 млн українців, які взяли участь в опитуванні про 8 березня в додатку Дія, за те, щоб залишити 8 березня вихідним проголосували понад 1,3 млн. громадян. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву віцепрем'єр-міністра Михайла Федорова.

Більшість українців проголосували за збереження 8 березня

Українці проголосували за збереження свята

"Неймовірний результат. Наш рекорд. Більшість проголосувала за те, щоб залишити 8 березня вихідним — 1,3 млн+ голосів. Вдячний усім, хто голосує і допомагає нам будувати електронну демократію, — написав у своєму телеграм-каналі Михайло Федоров. — Робимо все, щоб держава враховувала думку кожного українця. До речі, долучайтеся до дерусифікації назви Південно-Західної залізниці. Вибирайте нову назву в Дії, якщо ще не встигли цього зробити".

Тим часом міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у Telegram-каналі зазначив, що результати голосування будуть враховані у парламенті перед ухваленням законопроєкту про 8 березня.

Опитування тривало з 28 лютого до 6 березня.

У Верховній Раді зареєстрували цього року одразу кілька законопроєктів щодо 8 березня. Один із них (№ 9009) пропонує прибрати 8 березня з переліку святкових днів. Депутати зазначають, що це свято було впроваджено "окупаційним московським режимом" за ініціативи Клари Цеткін у 1921 році. Напротивагу парламентарі пропонують відзначати "День української жінки" в день народження Лесі Українки — 25 лютого, Шевченків день у день народження Тараса Шевченка 9 березня та День матері у другу неділю травня. Альтернативний законопроєкт № 9009-1 пропонує залишити 8 березня святковим і неробочим днем, але перейменувати його на Міжнародний день захисту прав жінок. Інша ініціатива (№9009-2) пропонує взагалі прибрати з переліку свят 8 березня. У ще одному проєкті (№9009-3) йдеться про те, щоб перейменувати це свято на День весни, а до того ж зробити 6 червня — Днем цвітіння української вишні.

Нагадаємо, що під час проведення опитування також визначено, як українці ставляться до обсягів західної збройної підтримки, можливого розпаду Росії та перспектив поверненя Криму в 2023 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

dfvdfvsdf

6 березня 2023, 14:07

zxdvczxv

Ігор

6 березня 2023, 14:02

Треба разом з усіма розумово-розвинутими країнами відзначати День матері та День батька. Досить України бути радянським килимком біля дверей.


Новини