Головна Новини Суспільство Війна з Росією До зброї: українці впевнені, що Захід міг би робити більше для оборони країни
commentss НОВИНИ Всі новини

До зброї: українці впевнені, що Захід міг би робити більше для оборони країни

Лише невелика частка громадян вважає, що західної зброї достатньо

6 березня 2023, 12:58
Поділіться публікацією:

Майже 52% українських громадян вважають, що західні союзники України єдині в своєму бажанні підтримки України. Про це свідчать останні опитування громадської думки, здійснені компанією "Active Group", повідомляють "Коментарі". При цьому, 18,2% впевнені в цьому однозначно, а ще 43,7% відповідають на це питання "скоріше так".

До зброї: українці впевнені, що Захід міг би робити більше для оборони країни

Захід підтримує Україну зброєю

Загалом, за останні місяці — з листопада 2022-го по березень 2023-го — вневненність українських громадян у єдності Заходу зменшилась, оскільки ще в листопаді у єдиному бажанні союзників підтримувати нашу країну були впевнені 56,6% опитанних. При цьому відсоток впевнених у однозначній підтримці був 22,4%, тоді як у березні вже 18,2%.

Але треба відзначити, що хоч відбулось невелике зменшення однозначно впевнених, спостерігається зростання серед тих, хто каже дещо неоднозначне "скоріше так" на питання про єдність Заходу у підтримці України — з 34,2% у листопаді до 43,7% у березні.

За рахунок чого відбувся приплив в останній графі отпитування?

Скоріш за все, за рахунок тих, хто в минулому році однозначно не вірив в єдність Заходу щодо підтримки України. Таких стало на 5% менше — їх доля стрімко впала з 9,9% у листопаді до 4,6% у березні. А також тих, хто не міг визначитися у листопаді — з 16,2%  у 2022 році до 14,9% в березні 2023-го впала доля тих, хто під час опитування обрав графу "важко відповісти".

А ось доля тих, хто відповів "скоріше, ні" лишилась майже незмінною — 17,3% у листопаді 2022-го і 18,5% у березні 2023 року.

На більш конкретне питання щодо достатності збройної підтримки Заходом спостерігається більша єдність суспільства — українці впевнені, що вона недостатня. Так, 63,3% громадян впевнені, що  Захід здійснює збройну підтримку, але робить це недостатнє. Ще 54,8% — що Україна отримує економічне сприяння, але дещо недостатнє.

Лише 6,4% українців впевнені, що Україна отримує вичерпний запас зброї від Заходу, а 24,5% говорять про однозначну недостатність кількість західної зброї.

Окрім того, стало відомо, що думають українці про розпад Росії та можливе повернення Криму в 2023 році.

Дослідження здійснено компанією "Active Group" за допомогою онлайн-панелі "SunFlower Sociology" методом самозаповнення анкет громадянами України віком від 18 та більше років. Вибірка анкет: 600 анкет (репрезентативна за віком, статтю і регіоном України). Період зброру даних — 4 березня 2023 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини