Головна Новини Суспільство Війна з Росією Закликав до поділу України: СБУ затримала пропагандиста Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Закликав до поділу України: СБУ затримала пропагандиста Медведчука

Працював на кума Путіна

12 квітня 2023, 14:41
Поділіться публікацією:

Служба безпеки затримала у Хмельницькому проросійського пропагандиста, що допомагав агресору у війні проти України. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу СБУ.

Закликав до поділу України: СБУ затримала пропагандиста Медведчука

"Політолог" закликав до поділу України

За даними СБУ, ще до початку повномасштабного вторгнення він входив до пулу політичних піарників, які працювали на Медведчука.

- Встановлено, що фігурант займався "розкруткою" медійного образу поплічника Кремля як "миротворця", якого "чують" у Москві. Для цього регулярно публікував свої дописи на пропагандистських інтернет-платформах. Крім того, на початку 2020 року він добровільно почав працювати на російське інформагентство "News-front", яке зареєстроване у тимчасово окупованому Криму, — повідомляють в пресслужбі СБУ.

Після початку повномасштабної агресії РФ фігурант перебував у Хмельницькому і звідти неодноразово поширював публікації, в яких ставив під сумнів існування української держави у міжнародно визнаних кордонах. Також він займався дискредитацією Сил оборони та поширював фейки про внутрішньо-політичну обстановку в Україні.

Ініційовані СБУ лінгвістичні експертизи підтвердили факти підривної діяльності фігуранта. Під час обшуків за місцем проживання зловмисника у Хмельницькому виявлено комп’ютерну техніку і мобільні телефони, які він використовував у злочинних діях. 

Тим часом, у Кремлі відреагували на відео зі стратою українського військового

В Мінобороні прокоментували жахливе відео страти.

А Сербія відреагувала на злив інформації про поставки зброї в Україну. Вона спростовує інформацію про постачання зброї до України, яка потрапила в мережу через витік секретних матеріалів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини