Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сербія відреагувала на злив інформації про поставки зброї в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Сербія відреагувала на злив інформації про поставки зброї в Україну

Сербія спростовує інформацію про постачання зброї до України, яка потрапила в мережу через витік секретних матеріалів.

12 квітня 2023, 13:41
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У витоку конфіденційних документів Пентагону була інформація, що Сербія погодилась або вже надіслала зброю Україні. На такі повідомлення відреагував міністр оборони Сербії Мілош Вучевич, який заперечує цю інформацію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Euronews.

Сербія відреагувала на злив інформації про поставки зброї в Україну

Міністр оборони Сербії Мілош Вучевич. Фото з відкритих джерел

Сербія одна з небагатьох країн в Європі, що відмовилась запроваджувати санкції проти Росії після повномасштабного вторгнення. Проте секретні матеріали, що потрапили в мережу свідчать, що балканська країна можна надити зброю Україні. Очільник Міноборони Сербії відреагував на такі повідомлення.

"Вкотре опубліковано брехню про те, що Сербія продає зброю Україні. Чиясь мета, очевидно, полягає в тому, щоб дестабілізувати нашу країну і втягнути її в конфлікт, в якому ми не будемо брати участі. Сербія не продавала і не продаватиме зброю ні українській, ні російській стороні, ні країнам, які оточують цей конфлікт", — відповів Мілош Вучевич.

Міністр оборони Сербії стверджує, що його країна продає зброю країнам, які не мають відношення до ситуації в Україні. Вучевіч говорить, що завжди існує можливість потрапляння зброї з Сербії до інших країн, проте це не проблема його країни. На його думку, за це відповідальні країни, які не поважають міжнародні норми та договори.

"Повторюю, Сербія не надсилала Україні зброю, і все, що публікується на цю тему, є неправдивими спекуляціями", — повторив свою заяву Вучевич.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія обурена через рішення Сербії надіслати зброю Україні.

Також "Коментарі" писали про у МЗС Литви назвали єдине місце, де можна говорити з Путіним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини