Головна Новини Суспільство Війна з Росією Лояльна до РФ країна в Європі погодилася озброювати Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Лояльна до РФ країна в Європі погодилася озброювати Україну

Сербія погодилася постачати зброю Києву або вже відправила її

12 квітня 2023, 10:35 comments2382
Поділіться публікацією:

Один із можливо злитих у мережу секретних документів стверджує, що Сербія, єдина країна в Європі, яка відмовилася запровадити санкції проти Росії за її вторгнення в Україну, погодилася постачати зброю Києву або вже відправила її. Про це, як пише портал "Коментарі", повідомляє "Reuters".

Лояльна до РФ країна в Європі погодилася озброювати Україну

Військова техніка. Фото: з відкритих джерел

Документ, що містить резюме відповідей європейських урядів на запити України щодо військової підготовки та "летальної допомоги" чи зброї, був серед десятків секретних документів, розміщених в інтернеті протягом останніх тижнів, що може бути найсерйознішим витоком американських секретів за останні роки.

У документі під назвою "Реакція Європи на російсько-український конфлікт, що триває" у вигляді діаграми перераховані "оціночні позиції" 38 європейських урядів у відповідь на прохання України про військову допомогу.

З діаграми видно, що Сербія відмовилася проводити навчання українських військових, але зобов'язалася надати летальну допомогу чи вже її надала. У ній також зазначено, що Сербія має політичну волю та військову здатність надавати зброю Україні у майбутньому.

Документ має грифи "Секретно" та NOFORN, що забороняє його поширення серед іноземних спецслужб та військових. Документ датовано 2 березня та скріплено печаткою Об'єднаного комітету начальників штабів.

Офіс президента Сербії Олександра Вучича та посольство України поки не відповіли на запит про коментарі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорить рішення Кремля з електронними повістками – перед якою дилемою опиняться росіяни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини