Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захоплення Харкова не планувалось. Яка справжня мета вторгнення РФ на Харківщину
commentss НОВИНИ Всі новини

Захоплення Харкова не планувалось. Яка справжня мета вторгнення РФ на Харківщину

Вторгнення Росії на Харківщину – це спроба примусити Україну до миру

25 травня 2024, 18:35
Поділіться публікацією:

Російські загарбники не планували окупацію Харкова та всієї Харківської області, заявив військовий експерт Олександр Коваленко.  

Захоплення Харкова не планувалось. Яка справжня мета вторгнення РФ на Харківщину

РФ не планувала захоплення Харкова. Фото з відкритих джерел

"Висновок з російської операції на Харківщині простий і очевидний. У росіян немає в планах захоплення Харкова і Харківської області. Їхня операція навіть не спрямована на відволікання українських ресурсів з інших напрямків, оскільки вони прекрасно розуміли, що Україна зосередила на Харківщині достатньо резервів, щоби протидіяти їхньому наступу. Мета російського наступу на Харківщині – примус до миру через демонстрацію, що РФ може наступати, відкривати нові фронти та погрожувати новими вторгненнями в Сумську, Чернігівську, Київську області", — відзначив Олександр Коваленко.

За словами експерта, саме тому Володимир Путін заговорив про мирний план Китаю.

"Кремль намагається зімітувати велику загрозу та продемонструвати нібито нездатність ЗСУ стримувати російський наступ, щоби переконати міжнародних партнерів України у необхідності брати до уваги не лише формулу миру Володимира Зеленського, але й китайський мирний план", — резюмував військовий експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що точність деяких західних ракет, переданих Україні, знизилася в 10 разів через роботу російських РЕБів. Як пише The Washington Post з посиланням на конфіденційні українські оцінки, після того, як рівень точності деяких видів американського озброєння значно знизився, Київ припинив їхнє використання. Зокрема, йдеться про озброєння, яке має супутникове наведення — снаряди Excalibur і системи HIMARS.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін боїться саміту миру, який в червні пройде у Швейцарії. "Путін не просто хоче зірвати саміт миру і багато що намагається для цього зробити. Він ще й боїться того, що може дати саміт. Світ здатен примусити Росію до миру та дотримання норм міжнародної безпеки", — заявив Володимир Зеленський. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини