Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли, як російські РЕБи зробили неефективними західні ракети
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли, як російські РЕБи зробили неефективними західні ракети

Російські РЕБи виявилися достатньо ефективними

25 травня 2024, 00:50
Поділіться публікацією:

Точність деяких західних ракет, переданих Україні, знизилася в 10 разів через роботу російських РЕБів.

У ЗСУ розповіли, як російські РЕБи зробили неефективними західні ракети

Точність західного озброєння різко впала. Фото з відкритих джерел

Як пише The Washington Post з посиланням на конфіденційні українські оцінки, після того, як рівень точності деяких видів американського озброєння значно знизився, Київ припинив їхнє використання. Зокрема, йдеться про озброєння, яке має супутникове наведення — снаряди Excalibur і системи HIMARS.

Видання пише, що рівень успішних уражень цілей снарядами Excalibur впав до 10%. Шість місяців тому, коли українці повідомили про проблему, Вашингтон припинив постачання снарядів Excalibur.

Видання зазначає, що системи HIMARS протягом першого року застосування успішно знищували склади з озброєнням росіян та командні пункти, але на другий рік їх почали глушити російські РЕБи.

Як пише The Washington Post, неефективність призвела до того, що дуже дорогі американські снаряди почали все частіше використовувати для ураження менш пріоритетних цілей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що необхідність проведення в Росії нової часткової мобілізації стане неминучою до кінця 2024 року або початку 2025 року. Як пише Financial Times з посиланням на джерело, близьке до керівництва російської армії, владі Росії, можливо, доведеться вийти за рамки нинішньої стратегії набору військовослужбовців. Такий крок може бути викликаний необхідністю зберегти перевагу російської армії на фронті в Україні.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що будь-яка війна закінчується переговорами та угодами. Війна в Україні може закінчитися за фінським сценарієм, коли Фінляндія після війни з Радянським союзом втратила частину територій, але зберіглася як держава, заявив командир 57-ї окремої мотопіхотної бригади Олександр Бакулін. При цьому офіцер ЗСУ, чия бригада однією з перших вступила в бій з окупантами на Харківщині, вважає, що Україна вже виграла війну проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини