Головна Новини Суспільство Війна з Росією Західна розвідка назвала мінімальний термін, скільки ще триватиме війна в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Західна розвідка назвала мінімальний термін, скільки ще триватиме війна в Україні

Західні розвідники очікують, що війна в Україні триватиме ще як мінімум два роки

20 січня 2024, 08:34
Поділіться публікацією:

Розвідки країн Заходу прогнозують, що війна Росії проти України триватиме ще щонайменше два роки. Також очікується новий контрнаступ ЗСУ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN".

Західна розвідка назвала мінімальний термін, скільки ще триватиме війна в Україні

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

За даними видання, американські та західні розвідники припускають, що війна Росії проти України триватиме "ще довго", незалежно від того, що відбудеться цього року в американській політиці.

"Оцінки відрізняються, але практично всі вони припускають, що бойові дії триватимуть ще як мінімум два роки. Це досить довго, щоб пережити перший термін Байдена (Ред. – президента США Джо Байдена)", — розповіли виданню численні джерела, які знайомі з даними розвідки.

При цьому, як зазначає CNN, у приватних розмовах деякі американські та західні чиновники розповідають, що бойові дії в Україні можуть тривати ще п'ять років.

На цьому тлі американські чиновники, включно з деякими республіканцями, намагаються схвалити нове фінансування для України до президентських виборів.

Варто зазначити, що у своєму матеріалі CNN також повідомляв, що Сили оборони України зможуть здійснити новий великий контрнаступ на півдні, у напрямку Мелітополя не раніше, ніж через два роки. У розмові з виданням американський військовий чиновник, який перебуває в Європі, сказав, що повторна спроба великого контрнаступу України, щоб розбити російські сили в Мелітополі, навряд чи можлива швидше, ніж за два роки. Американські та європейські офіційні особи, які спілкувалися з CNN, припустили, що у 2024 році значну перемогу на полі бою не здобудуть ні Україна, ні Росія.

Джерела видання зазначили, що українська та російська армії надто виснажені через значні втрати техніки та військових, щоб бути здатними здійснити значні зрушення у 2024 році.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може зробити Україна для отримання допомоги: які рішення ухвалять ЄС та США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини