Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зафіксована перша втрата росіянами танка Т-90С (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Зафіксована перша втрата росіянами танка Т-90С (ФОТО)

В мережу потрапили фотографії зі знищеним російським танком, як виявилось це перший випадок ліквідації сучасного танка Т-90С, який був побудований для експорту в інші країни.

7 січня 2023, 20:35 comments2250
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські війська не встигають відновлювати свою техніку та використовують зброю, яка мала йти на експорт. Керівник проєкту Oryx Якуб Янковський повідомив, що росіяни вперше втратили Т-90С. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Янковського, який відслідковує ситуацію з озброєнням в контексті війни.

Зафіксована перша втрата росіянами танка Т-90С (ФОТО)

Російський танк Т-90. Фото з відкритих джерел

Т-90С – це російський танк, який створений на базі танку Т-90 і призначений виключно для експорту в інші країни. Таким чином, Путін почав використовувати для війни в Україні техніку, яка мала бути відправлена в інші країни. Російський танк у порівнянні з попередньою версією отримав покращену систему стрільби, а також кулемет з дистанційним керуванням.

Як пишуть російські ЗМІ танк Т-90С має потужну систему захисту, яка складається з кількох рівнів: система димової завіси, потужну броню, вбудований динамічний захист та інші захисні компоненти. Проте, такий потужний захист російського танку не врятував його від знищення українськими військовими.

Якуб Янковський у своєму твіті прокоментував опубліковані фотографії знищеної техніки та підтвердив, що це перший випадок ліквідації танка Т-90С. Переглянути фотографії з розтрощеним російським танком Т-90С можна нижче:

Зафіксована перша втрата росіянами танка Т-90С (ФОТО) - фото 2
Зафіксована перша втрата росіянами танка Т-90С (ФОТО) - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Фінляндія готова передати Україні сучасні танки, проте північна країна називає одну умову для відправки військової техніки.

Також "Коментарі" писали про те, що Польща розглядає можливість відправити в Україну танки Leopard 2, про це висловився прем'єр-міністр Польщі, який запевнив, що найближчими днями стане відомо більше інформації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини