Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗАЕС у чорному диму: що заявив Зеленський про провокацію РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗАЕС у чорному диму: що заявив Зеленський про провокацію РФ

Володимир Зеленський заспокоїв, що ситуація на Запорізькій АЕС не має призвести до паніки українців, але світ має відреагувати

12 серпня 2024, 06:47
Поділіться публікацією:

Російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції. Україна очікує на реакцію миру та Міжнародного агентства з атомної енергії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram заявив президент Володимир Зеленський.

ЗАЕС у чорному диму: що заявив Зеленський про провокацію РФ

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

Глава держави зазначив, що зараз показники радіації в нормі, але ситуація на ЗАЕС не може бути в нормі, доки її незаконно контролюють російські терористи та використовують для шантажу і України, і всієї Європи, і світу.

"Чекаємо на реакцію миру, чекаємо на реакцію МАГАТЕ. Росія має за це відповідати. Тільки український контроль над Запорізькою станцією може гарантувати повернення до нормальності та повної безпеки", — підкреслив Володимир Зеленський.

Зазначимо, увечері 11 серпня мешканці Нікополя помітили пожежу на території ЗАЕС. Як повідомив голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко, попередньо росіяни запалили велику кількість шин у градирнях ЗАЕС. Ймовірно, вони це зробили з метою провокації чи залякати українців.

Як відомо, російська армія захопила Запорізьку АЕС у березні 2022 року за кілька днів після повномасштабного вторгнення. Наразі на території ЗАЕС знаходиться місія МАГАТЕ, яка днями повідомляла про пожежі навколо атомної станції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація надскладна. Що відбувається із ЗАЕС, яку контролюють росіяни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – "гостра фраза" щодо можливості теракту на Запорізькій АЕС вже пройдено. Як передає портал "Коментарі", так речник ГУР Міноборони України Андрій Юсов прокоментував в ефірі телемарафону заяву МАГАТЕ про нове замінування території ЗАЕС.

Андрій Юсов натякнув, що нічого нового у діях ворога не спостерігається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини