Головна Новини Суспільство Війна з Росією За яких умов російські олігархи можуть піти проти Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

За яких умов російські олігархи можуть піти проти Путіна

Бої в Курській області можуть змінити ставлення російських олігархів до Путіна та вплинути на війну в Україні.

11 серпня 2024, 15:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot









Болгарський журналіст Христо Грозєв, який спеціалізується на розслідуваннях про шпигунів РФ, вказує, що російські олігархи можуть піти проти Володимира Путіна, якщо Росія не матиме успіхів у війні в Україні. Крім того, Грозєв вважає, що путінський режим може суттєво ослабнути через активні бої в Курській області, на території Росії.

За яких умов російські олігархи можуть піти проти Путіна

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Журналіст-розслідувач видання The Insider Христо Грозєв в інтерв'ю "Суспільному" розповів про вплив боїв у Курській області на коло Путіна. За його словами, російські олігархи очікують на переговори на умовах РФ та ослаблення санкцій Заходу проти Росії, але військові дій на території РФ можуть змінити цю ситуацію.

"Моє розуміння від розмов з людьми, які близькі до цих кіл, що вже очікуються наступні кілька місяців, щоб зрозуміти, чи є взагалі шанс, що Путін може показати якісь тактичні успіхи, щоб Захід почав домовлятися з Росією", – сказав Грозєв.

За словами журналіста, якщо Путін зможе домогтись переговорів на своїх умовах, його підтримає і його оточення. Однак, російські олігархи можуть піти проти російського диктатора і бої в Курську лише наближають Кремль до такого варіанту.

"Якщо він зможе показати такі результати, то вони готові підтримати Путіна, бо є надія, що санкції будуть якось припинені. Якщо немає цього тактичного успіху і не варто очікувати на домовленості, вони готові повернутися проти Путіна. Те, що зараз відбувається у Курській області, я вважаю, підвищує ситуацію на другий сценарій", – заявив Грозєв.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Захід змінив думку щодо військової операції України в Курській області.

Також "Коментарі" писали про те, скільки українців готові вдатись до збройного протесту, якщо їх не влаштують умови мирних переговорів з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини