Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захід змінив свою думку щодо військової операції України в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід змінив свою думку щодо військової операції України в Курській області

На Заході вважають військову операцію в Курській області серйозним важелем для майбутніх мирних переговорів щодо закінчення війни в Україні.

11 серпня 2024, 13:50 comments3488
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot









Журналіст-розслідувач видання The Insider Христо Грозєв розповів, що Захід спочатку вважав прорив кордону в Курській області невеликою операцією, яка мала б здійснити психологічний вплив на росіян. Однак через кілька днів вони змінили свою думку щодо боїв у Курській області.

Захід змінив свою думку щодо військової операції України в Курській області

Журналіст-розслідувач Христо Грозєв. Фото з відкритих джерел

Болгарський журналіст Христо Грозєв, який спеціалізується на розслідуваннях про російських шпигунів за кордоном дав інтерв’ю "Суспільному" під час якого обговорив військову операцію в Курській області.

Після прориву кордону Грозєв поспілкувався з представниками західних країн, щоб дізнатись більше інформації. Однак, виявилось, що вони нічого не знали про намір України, яка не ділилась інформацією для уникнення її витоку. Крім того, спочатку вони вважали, це невеликою операцію поблизу кордону.

"Перша реакція з їхнього боку була, що це, швидше за все, якась мінімальна психооперація, яка лише має на меті створити напругу серед російського населення, щоб вони зрозуміли ціну війни і так далі", — говорить Грозєв.

Однак згодом Захід зрозумів більші масштаби ситуації в Курській області та те, як захоплення російських територій може використати Україна у випадку майбутніх переговорів з Росією.

"Вже після перших двох ночей контратак в них змінилося ставлення, і вони вважають, що це має шанс, щоб ці позиції закріпилися. Це стало серйозним важелем для майбутніх переговорів, навіть якщо тільки на цій території буде укріплено українську сторону, ЗСУ", – вважає Грозєв.

Болгарський журналіст наголосив, що попри відсутність публічної реакції на бої в Курській області серед кола наближених до Путіна, вони можуть змінити думку щодо війни в Україні. За словами Грозєва, коло Путіна очікувало новий наступ росіян перед виборами президента США, щоб отримати більше територій та піти на мирні переговори для закінчення війни або замороження конфлікту на територіях, які Росія взяла під контроль. Однак тепер російські спецслужби, олігархи та інші бачать, що війна йде не лише в Україні, але й перекинулась на Росію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Заході вважають спробу Зеленського почати наступ на Курську область РФ найризикованішим рішенням президента Україні у війні.

Також "Коментарі" писали про керівника Генштабу РФ Герасимова, який збрехав Путіну про ситуацію в Курській області у перші дні військової операції українських сил.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини