Головна Новини Суспільство Війна з Росією Найризикованіше рішення Зеленського: чи змінить воно хід війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Найризикованіше рішення Зеленського: чи змінить воно хід війни в Україні

Почати військову операцію в Курській області на території Росії стало найризикованішим рішенням Зеленського на війні в Україні.

11 серпня 2024, 09:50 comments2711
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Видання The Times назвало несподіване вторгнення на територію Росії в районі Курської області найризикованішим рішенням президента України Володимира Зеленського за час війни проти РФ. Таким чином Зеленський намагається перевернути ситуацію у війні і посіяти сумніви в оточені Путіна.

Найризикованіше рішення Зеленського: чи змінить воно хід війни в Україні

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

The Times вказує, що українські успіхи в Чорному морі та атаки проти російських сил в Криму не привертають увагу світу, а армія РФ невпинно продовжує просування на сході України. Однак Зеленський намагається змінити наратив, що Україна програє війну.

"Зеленський намагається знайти спосіб зупинити або повернути назад цю динаміку. Цей стратегічний військовий вибір дуже відповідає його стилю: сміливий і ризикований", — зазначає видання.

Аналітик з питань оборони та безпеки Майкл Кларк вказує, що у Кремлі вперше з 1941 року спостерігають, як їх власні території були захоплені іншою країною, що шокує громадськість, а Москві може бути важко впоратися з таким ефектом.

Автор статті наголошує, що Зеленський готовий ризикнути цінними солдатами та технікою, щоб отримати перевагу у війні. Однак критики президента будуть стверджувати, що це зловживання як життям військових, так і важким металом, якого Україна вкрай потребує на півдні Донбасу. Крім того, цей удар українських військ не зможе переломити війну у військовому плані, однак матиме шанси на політичні зміни.

"Подальше існування цього вторгнення на території Росії буде просто нестерпним для президента Путіна. Політичний успіх операції залежатиме від того, як вона зіграє на психології Москви; чи створює це справжні сумніви в оточенні Путіна, що війна справді варта того, щоб ціна її постійно зростала. Початкова реакція Кремля полягає в тому, щоб видати цю атаку лише за "провокацію"; "теракт". Але навіть для російських державних ЗМІ це виглядає як війна", — стверджує Кларк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін повторив помилку Сталіна, що дозволило Україні отримати шанс на успіх у війні.

Також "Коментарі" писали, що в Німеччині заговорили про нові червоні лінії після військової операції України в Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини