Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Німеччині заговорили про червоні лінії: вимагають терміново телефонувати Зеленському через бої у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині заговорили про червоні лінії: вимагають терміново телефонувати Зеленському через бої у Курській області

Прихильниця Путіна Сара Вагенкнехт закликає заборонити Україні використовувати зброю Німеччини в боях на території Росії.

8 серпня 2024, 17:21 comments3917
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Лідерка "Альянсу Сари Вагенкнехт", яку називають "подругою Путіна" заявила, що німецька зброя не повинна використовуватись українськими силами під час бойових дій у Курській області. За її словами, це може стати червоною лінією та призведе до небезпеки у Європі.

У Німеччині заговорили про червоні лінії: вимагають терміново телефонувати Зеленському через бої у Курській області

Сара Вагенкнехт. Фото з відкритих джерел

Сара Вагенкнехт в коментарі для видання Funke відреагувала на прорив кордону в Курській області та бої на території Росії. За словами "подруги Путіна", канцлер Олаф Шольц пообіцяв, що Німеччина не стане стороною війни, але тепер Вагенкнехт насторожилась активними діями українців.

"Спочатку він дав дозвіл Україні обстрілювати російську територію з німецької зброї. Федеральний уряд зараз також схвалює просування України до Росії з німецькою зброєю? Це буде наступна червона лінія, яку не можна перетнути", — заявила Вагенкнехт.

Політична діячка, яка відома своїми проросійськими та євроскептичними поглядами, вважає, що Шольц втягує Німеччину "все глибше у війну", що своєю чергою створює "небезпека великої європейської війни". Сара Вагенкнехт закликала Шольца заборонити використовувати німецьку зброю у боях в Курській області.

"Це дуже небезпечна подія. Канцлер має зателефонувати президенту України і вимагати, щоб німецька зброя не застосовувалася під час наступу на територію Росії", – сказала Вагенкнехт.

Попри критичні заяви Сари Вагенкнехт, голова комітету Бундестагу з оборони Маркус Фаберe зазначив, що Німеччина не проти, якщо ЗСУ під час операції в Курській області будуть застосовувати німецьку зброю. Наразі невідомо, чи використовується німецька зброя у боях в Курській області, а Україна офіційно не коментує ситуацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ЄС виступили з заявою щодо боїв у Курській області.

Також "Коментарі" писали про реакцію США на прорив кордону та військові дії на території Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини