Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЄС виступили з заявою про бої в Курській області: чи підтримали Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЄС виступили з заявою про бої в Курській області: чи підтримали Україну

Європейський Союз озвучив офіційну позицію щодо ситуації в Курській області, де кілька днів тривають бойові дії.

8 серпня 2024, 15:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник ЄС Пітер Стано заявив, що події, які відбуваються на території Росії відповідають праву України здійснювати оборону проти незаконної військової агресії Росії. За словами представника Європейського Союзу, Україна сама вирішує, де їй завдавати ударів по ворогу.

У ЄС виступили з заявою про бої в Курській області: чи підтримали Україну

Речник ЄС Петер Стано. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу у Брюсселі речник ЄС Пітер Стано відреагував на бої в Курській області та відповів, чи можна назвати наступальні дії України на територію Росії, як частину права українців на самооборону.

"Ми вважаємо, що Україна веде законну оборонну війну проти незаконної агресії, і в рамках цього законного права на самозахист Україна має право вражати ворога там, де вона вважає за потрібне, на своїй території, але також і на території ворога", — сказав Стано.

Речник Європейського Союзу також висловив, що позиція ЄС залишається незмінною та полягає у підтримці України та її праві здійснювати самооборону проти агресивних військових дії Росії.

"Наша принципова і загальна позиція полягає в тому, що Україна зазнала незаконної агресії. Отже, Україна веде законну оборонну війну. Згідно з міжнародним правом Україна має право захищати себе, і це право містить також завдання ударів по ворогу на його території", — наголосив Стано.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США натякнули, чи підтримують Україну в боях у Курській області. Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр вважає, що Україна має право на самооборону проти агресивних дій РФ.

Також "Коментарі" писали, що відповідь США на події в Курській області розлютила російського посла у Вашингтоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини