Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін зробив помилку Сталіна: Україна отримала шанс на успіх
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін зробив помилку Сталіна: Україна отримала шанс на успіх

Росія бачила активність України, однак її проігнорували, що дозволило українським військам почали активні бої у Курській області.

11 серпня 2024, 07:50 comments12497
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російським військам не вдається зупинити для багатьох несподіваний прорив кордону українськими силами у Курській області. Однак, виявляється, що Росія могла зірвати план ще у зародку. Як повідомляє видання Bloomberg, російська розвідка попередила Генштаб РФ про українську операцію за два тижні до її початку.

Путін зробив помилку Сталіна: Україна отримала шанс на успіх

Російський диктатор Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

7 серпня українська армія почала найбільшу військову операцію на території Росії з початку повномасштабного вторгнення. Українські сили успішно атакують прикордонні райони Курської області та взяли під контроль кілька населених пунктів у РФ.

Однак, росіяни могли швидше відреагувати та підготуватись до української атаки. Як пише Bloomberg, ключові російські командири на чолі з начальником Генштабу Валерієм Герасимовим були поінформовані власними спецслужбами про запланований український наступ, зокрема про збільшення військ поблизу Курської області за два тижні до військової операції.

Отримані дані небезпечної атаки України були применшені, а російського диктатора Володимира Путіна вирішили не інформувати. Як наслідок, російська оборона була захоплена зненацька і тривалий час не чинила опору.

Таким чином Путін не вчиться на помилках російської історії. Подібну помилку припустився Йосип Сталін і командування Червоної Армії. Перед тим, як Німеччина почала операцію "Барбаросса" і напала на СРСР, радянська розвідка отримала інформацію про планований наступ. Сталін применшив звіти, стверджуючи, що вони були вигадками, маніпуляціями та диверсією. В результаті німецькі війська пройшли через всю Україну та підійшли до Москви, де ледь не розгромили кремлівського диктатора.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про першу реакцію Путіна на прорив кордону в Курській області.

Також "Коментарі" писали, що в Німеччині заговорили про нові червоні лінії після початку боїв у Курській області. Закликали до негайного дзвінка Володимиру Зеленському.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини