Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки українців готові почати збройний протест, якщо їх не задовольнять переговори з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців готові почати збройний протест, якщо їх не задовольнять переговори з РФ

Військові більше згодні почати збройний протест, ніж більшість українців, якщо їх не задовольнять умови переговорів з Росією щодо війни в Україні.

11 серпня 2024, 15:10 comments2063
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Близько половини українців готова приєднатись до мирного протесту, якщо їх не задовольнять умови мирних переговорів з Росією щодо закінчення війни. Серед військових цей показник на 10% менший, однак військові більше готові до збройного протесту. Про це свідчать дані соціологічної групи "Рейтинг".

Скільки українців готові почати збройний протест, якщо їх не задовольнять переговори з РФ

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

Згідно з опитуванням опублікованим групою "Рейтинг" у червні 2024 року, 51% українців приєдналися б до мирного протесту, якби їх не влаштували умови переговорів з Росією. 16% респондентів вказали, що висловили свою думку, але не приєднались до протесту.

7% опитаних заявили, що у випадку незадовільних умов після переговорів з Росією, готові приєднатись до збройного протесту. Крім того, 5% українців залишила б країну. З усіх опитаних 15% вказали, що нічого б не робили.

Серед військових ЗСУ показники дещо відрізняються. 41% військових приєднались до мирного протесту, а участь у збройному протесті взяли б 15% — це удвічі більше ніж серед усіх українців. Також 7% військових заявили, що покинули б Україну, якби їх не влаштували умови перемовин з Росією.

Ще опитування показало, що 51% українців вимагали б зміну влади, коли можна провести вибори, якщо їх вони незадоволені умовами переговорів, а 20% закликала б до негайної зміни влади.

Скільки українців готові почати збройний протест, якщо їх не задовольнять переговори з РФ - фото 2

Інфографіка: UA War Infographics 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українці назвали мінімальні умови з якими Україна має йти на переговори з Росією щодо закінчення війни.

Також "Коментарі" писали про Зеленського, який розповів, на яких умовах має закінчитись війна в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини