Головна Новини Суспільство Війна з Росією За яких умов Путін буде змушений припинити війну
commentss НОВИНИ Всі новини

За яких умов Путін буде змушений припинити війну

Колишній співробітник СБУ назвав можливі сценарії завершення війни з боку Путіна

30 березня 2023, 19:21 comments3862
Поділіться публікацією:

За увесь час з початку повномасштабного вторгнення Збройні Сили України вже знищили понад 170 тисяч окупантів, але Росія досі не зупиняється. В Путіна немає межі по людях, але все може змінитися. Про це 24 Каналу розповів колишній співробітник СБУ та експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак, пишуть "Коментарі".

За яких умов Путін буде змушений припинити війну

Коли Путін може зупинитися і завершити війну в Україні

За словами екссиловик, існують цілком реальні сценарії, за якими кремлівський "вождь" буде змушений припинити війну. Поки росіяни йтимуть на війну, доти вони будуть там гинути. Один із можливих сценаріїв, коли Путін буде змушений припинити все – якщо люди масово почнуть відмовлятися йти воювати. Також реальний варіант – якщо певна сила у війську почне саботувати накази та агітувати за завершення війни.

"Це – протистояння по лінії з боку військових. За аналогією, як у В'єтнамській війні. Коли військові вийшли на протест і вимагали, що війну потрібно закінчувати", – зазначив Ступак.

Не варто забувати і про фінансове становище Росії. Путін буде змушений завершувати війну, якщо місцевий бюджет аж занадто сильно просяде і доведеться сильно "обрізати" інші видатки.

"Потужні "бавовни" також можуть наблизити війну до завершення. В цьому контексті можна пригадати вибух 1 січні в Макіївці, де загинули близько 600 мобілізованих з Саратовської області. Тоді це спричинило серйозне обурення серед росіян в регіоні. Тоді окупанти просто конвеєром їх ховали. І в Саратовській області люди сильно обурювалися. Але все вдалося загасити – залучили місцеву ФСБ та поліцію. Коли на фронті масово гинуть мобілізовані з одного регіону, тоді це може відкрити очі росіянам з цього регіону", — підкреслив Іван Ступак.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що російський імперіалізм застряг у головах росіян: жоден росіянин не може назвати жодного досягнення за 33 роки їхньої країни, але вони приписують собі історію інших країн, які були на цій території.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про розповідь розвідників на скільки часу в Росії вистачить сили воювати в Україні.

Читайте також на сайті "Коментарі" – які очікування на дипломатичному та військовому фронтах в Україні – на що робить ставку Захід.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини