Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розвідники розповіли на скільки часу в Росії вистачить сили воювати в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Розвідники розповіли на скільки часу в Росії вистачить сили воювати в Україні

Анонсований росіянами "великий" наступ у підсумку виявився "пшиком"

30 березня 2023, 17:05 comments1363
Поділіться публікацією:

"Великий" наступ Росії, що був анонсований, в результаті виявився у підсумку "пшиком". Але у Кремля все ще є ресурси, щоб вести війну у 2023 році та, можливо, у 2024-му. Про це  заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк в інтерв'ю "Укрінформу".

Розвідники розповіли на скільки часу в Росії вистачить сили воювати в Україні

Наступ Росії на Донбасі (фото з відкритих джерел)

"Ми бачимо, що армія РФ виявилася нездатною вести стратегічні наступальні операції. Анонсований пропагандою впродовж кількох місяців так званий "великий наступ" обернувся "пшиком" — вони не отримали жодного значущого результату", — вважає Черняк.

Він розповів, що наразі росіяни прагнуть у будь-який спосіб вийти на адміністративні рубежі Донецької та Луганської областей. Але українські сили також планують і здійснюють ефективні контрзаходи, щоб завдати максимальних втрат окупантам.

"Якщо говорити про інерційний сценарій, тобто такий, коли зберігатиметься нинішня інтенсивність бойових дій, то наявних ресурсів у росіян вистачить на ведення конвенційної війни у 2023-му та, можливо, у 2024-му році", — заявив Черняк.

На його думку,  якщо посилити санкційний тиск на Росію, то критичні труднощі у ворога розпочнуться значно раніше.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що з оборони Бахмута може розпочатися контрнаступ. Судячи з нових атак на Бахмут, російські окупанти не готові відмовитись від планів повністю захопити Бахмут. При цьому ЗСУ також не готові залишати свої позиції в місті, тому продовжують давати відсіч російським загарбникам, незважаючи на штурми ворога, що почастішали. Олександр Сирський зазначив, що мета росіян читається дуже просто – вони намагаються продовжити штурмові атаки, щоби взяти місто-фортецю в кільце. Завдання ж ЗСУ – показати результат не на карті, а на полі бою, коли ворогові буде завдано максимальних втрат.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини