Головна Новини Суспільство Війна з Росією За період зими загарбники випустили по Україні понад 800 ракет і стільки ж дронів-камікадзе
commentss НОВИНИ Всі новини

За період зими загарбники випустили по Україні понад 800 ракет і стільки ж дронів-камікадзе

За час повітряних атак по об’єктах цивільної інфраструктури України взимку, росіяни використали близько 850 ракет та стільки ж дронів-камікадзе. Нашим ППО вдалося знищити 1,5 тис. випущених цілей

28 квітня 2023, 12:05
Поділіться публікацією:

Про це в Телеефірі розповів Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Юрій Ігнат, пишуть "Коментарі".

За період зими загарбники випустили по Україні понад 800 ракет і стільки ж дронів-камікадзе

Росія випустила по Україні близько 850 ракет за період зими

"І якщо ворог виснажує свій ракетний потенціал, нас продовжують посилювати наші країни-партнери. Ми вже маємо батареї NASAMS, другий дивізіон Patriot уже несе бойове чергування тощо. Також ми продовжуємо очікувати нові поставки новітнього західного озброєння, зокрема SAMP/T вже на підході, — зазначив речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України", зауважив спікер.

Водночас Юрій Ігнат зауважив, що є повітряні об’єкти, котрі важко одразу помітити нашій ППО. Мова іде про не балістичні крилаті ракети наземного базування "Іскандер-К". Такою було завдано удар по Миколаєву, вчора вночі. Внаслідок чого, загинула 1 людина, 23 було поранено.

"Цю повітряну ціль важко виявити та збити, оскільки вона летить дуже низько над землею. Також вона може запускатися з незначної відстані", — сказав Ігнат.

Як писали "Коментарі", Молдова поповнила список країн, що працюють над створенням спецтрибуналу щодо злочинів РФ. Тридцять п’ятою країною, котра приєдналася до групи основних країн, що працюватимуть над створенням спецтрибуналу щодо агресії Росії проти України стала Молдова.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, кількість ракетоносіїв в акваторії Чорного моря під час повітряної атаки збільшилася, — Гуменюк. Наразі загальне корабельне угруповання росіян у Чорному морі становить 16 одиниць. Під час нічних ракетних обстрілів України, загарбники не використовували озброєння корабельного угрупування.

 



 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини