Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кількість ракетоносіїв в акваторії Чорного моря під час повітряної атаки збільшилася, - Гуменюк
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість ракетоносіїв в акваторії Чорного моря під час повітряної атаки збільшилася, - Гуменюк

Наразі загальне корабельне угруповання росіян у Чорному морі становить 16 одиниць

28 квітня 2023, 10:10
Поділіться публікацією:

Про це в Телеефірі повідомила начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, пишуть "Коментарі".

Кількість ракетоносіїв в акваторії Чорного моря під час повітряної атаки збільшилася, - Гуменюк

Ракетна загроза з моря залишається

Під час нічних ракетних обстрілів України, загарбники не використовували озброєння корабельного угрупування.

Разом з тим, як зауважує Наталія Гуменюк, зафіксовано ранкову активність надводних кораблів росіян у морі. Усього, на бойовому чергуванні перебувають 3 кораблі, а потенціал "Калібрів" збільшився до 24 ракет.

"Загальне корабельне угруповання росіян у Чорному морі наразі становить 16 одиниць. Це говорить про те, що підтягнуті судна, на яких можуть бути розвідувальні БПЛА", — зауважила  начальник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня.

За словами спікерки, напередодні окупанти продовжували артилерійські обстріли правого берега Дніпра та завдавали ударів авіаційними бомбами.

"Зокрема росіяни завдали ударів по населених пунктах Очаківської громади. Це говорить про те, що ніякий "зерновий коридор" вони там не збираються відкривати. Не збираються сприяти покращенню гуманітарної ситуації у світі, — резюмувала Гуменюк.

Водночас Сили оборони Півдня гідно відповідають ворогу, зауважує спікерка.

"На тимчасово окупованому лівому березі Дніпра триває ротація ворожих підрозділів — вони перекидають на передній край фронту щойно мобілізованих, де ті стають гарматним м’ясом. А більш підготовлені російські підрозділи відтягуються на дальні рубежі оборони — це говорить про те, що росіяни розуміють, що розвиток подальших подій буде схожий на той, що вони пережили на правому березі Дніпра", — підсумувала Наталія Гуменюк.

Читайте також на сайті "Коментарі", нічна атака по Україні: скільки ракет вдалося знищити. Ракети випустили з літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспійського моря




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини