Головна Новини Суспільство Війна з Росією За кілька хвиль нічних атак Росія випустила 30 ракет по Україні: скільки вдалося знищити
commentss НОВИНИ Всі новини

За кілька хвиль нічних атак Росія випустила 30 ракет по Україні: скільки вдалося знищити

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України знищено 29 крилатих ракет

18 травня 2023, 10:02
Поділіться публікацією:

Російські війська в ході чергової масованої атаки випустили Україною 30 ракет. Із них 29 українських сил вдалося збити. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Telegram-канал головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

За кілька хвиль нічних атак Росія випустила 30 ракет по Україні: скільки вдалося знищити

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Головком ВСУ зазначив, що з 21:00 17 травня по 05:30 18 травня російські окупанти провели кілька хвиль ракетних атак за різними напрямками.

"Загалом випущено 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування", — написав Валерій Залужний.

Він повідомив, що ворог випустив ракети з літаків стратегічної авіації: двох Ту-160 та восьми Ту-95 випущено 22 крилатих Х-101/Х-555.

Також із кораблів у Чорному морі — шість крилатих ракет "Калібр", а також дві крилаті ракети "Іскандер-К" із наземних оперативно-тактичних ракетних комплексів.

"Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України знищено 29 крилатих ракет", — поінформував Залужний.

Також збиті два ударні БПЛА Shahed-136/131 і два розвідувальні БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Читайте також на порталі "Коментарі" – масованими повітряними атаками, які різко почастішали у травні, Кремль намагається відстрочити контрнаступ України, пише CNN. Чи згодні з таким твердженням? Про що говорять ці потужні атаки, які багато в чому відображає система ППО України, що серйозно зміцніла? Що ми вже протиставляємо їм – і можемо? Коли дійде справа до превентивних ударів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що свідчить провокаційна поведінка Євгена Пригожина у Бахмуті – чи може щось загрожувати Володимиру Путіну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/CinCAFU/499
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини