Головна Новини Суспільство Війна з Росією З’явилась реакція Росії на заклик України виключити РФ з ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

З’явилась реакція Росії на заклик України виключити РФ з ООН

Міністерство закордонних справ Російської Федерації відреагувало на заяву України про потребу виключити РФ з ООН та Ради Безпеки.

28 грудня 2022, 13:20 comments7813
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

26 грудня Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву про потребу виключити Росію з Ради Безпеки ООН та Організації Об'єднаних Націй. Представниця МЗС РФ Марія Захарова відреагувала на таку позицію України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

З’явилась реакція Росії на заклик України виключити РФ з ООН

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

МЗС України оприлюднило заяву про нелегітимність перебування Російської Федерації в Раді Безпеки ООН та Організації Об'єднаних Націй. Як зазначено в заяві, після розпаду СРСР Росія не подала документи про входження до Ради Безпеки ООН, як, приклад у свій час це зробила Чехословаччина. Таким чином, перебування Російської Федерації в Радбезі ООН є незаконним, що і є підставою для виключення Росії з цієї організації.

Окрім того, Росія використовує в Раді Безпеки ООН та Організації Об'єднаних Націй право вето, яким блокує рішення, що засуджують дії РФ.

На заяву українських дипломатів відреагувала речниця МЗС РФ Марія Захарова, яка сказала, що таку заяву не потрібно серйозно сприймати, а просто брати до уваги і формувати від цього політику Росії.

"Це той випадок, коли собака гавкає, караван іде. Нічого не робити. Прислухатися до цих болючих заяв зовсім не варто", — вважає Захарова.

Таким чином Росія вкотре байдуже віднеслася до верховенства міжнародного права.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про першу реакцію Росії на виступ президента України в Конгресі США. Дипломати РФ вкотре залякують Захід посиленням ескалації через дії США.

Також "Коментарі" писали про мирний план Зеленського з 10 пунктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини