Головна Новини Суспільство Війна з Росією З’явилась реакція ЄС на страту росіянами українських військовополонених
commentss НОВИНИ Всі новини

З’явилась реакція ЄС на страту росіянами українських військовополонених

ЄС засуджує страту українських військовополонених російськими солдатами.

сьогодні, 08:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Верховний представник Європейського союзу відреагував на розстріли українських військовополонених, які вчинили російські солдати. За його словами, це вкотре показує справжню природу режиму російського диктатора Володимира Путіна. 

З’явилась реакція ЄС на страту росіянами українських військовополонених

Російський солдат. Фото: nbnews

Як повідомляє Дипломатична служба ЄС, з початку повномасштабного вторгнення Росії, 177 військовополонених померли у російському полоні. Крім того, у жовтні відбулось кілька розстрілів українських солдатів, які здавались у полон. 1 жовтня в Донецькій області військові РФ стратили 16 українських військовополонених, а 10 жовтня в Курській області росіяни розстріляли дев'ятьох українських військових, які здались у полон. 

"Європейський Союз рішуче засуджує ці вбивства, які є ще одним огидним прикладом жорстокого поводження з українським народом з боку Росії. Ці випадки є жахливими та є серйозними порушеннями Женевських конвенцій. Вони демонструють постійне і систематичне нехтування Росією міжнародним правом, зокрема міжнародним гуманітарним правом", — йдеться в заяві.

Крім того, в ЄС наголошують, що росіяни підтримують розстріли, а Управління ООН з прав людини підтвердило систематичне застосування тортур проти українських військовополонених.

"Те, що російські громадські діячі публічно закликають до розстрілу українських військовополонених і прославляють ці розстріли, закликаючи до нових, ще раз викриває справжню природу режиму в Кремлі", — наголосили в ЄС та розкритикували відсутність доступу незалежних спостерігачів до полонених в РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий розповів про масову здачу росіян у полон.

Також "Коментарі" писали про те, що українські військові взяли в полон громадянина Греції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини