Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни масово здаються в полон: військовий назвав причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни масово здаються в полон: військовий назвав причину

Росіяни усвідомлюють, що вони "гарматне м'ясо" на війні в Україні.

сьогодні, 10:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Через низький моральний дух велика кількість російських військових добровільно здається в український полон, заявив командир екіпажу безпілотних авіакомплексів "Кара небесна" 4-ї бригади оперативного призначення "Рубіж" Нацгвардії України Андрій Отченаш.

Росіяни масово здаються в полон: військовий назвав причину

Військовополонені. Фото з відкритих джерел

Андрій Отченаш в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів про ситуацію на фронті та вказав, що росіяни впродовж місяця щодня активно йдуть в штурм, аби досягти якихось позитивних для себе результатів.

"Однак фактично вони не досягають своїх цілей, враховуючи втрати, які зазнають. Ми знищуємо техніку противника та значну кількість його особового складу", — наголосив Отченаш.

За словами військового, велика кількість росіян розуміє, що вони стали "гарматним м’ясом" на війні в Україні. Це фактор впливає на їх морально-психологічний стан та призводить до випадків здачі в український полон.

"Росіяни починають усвідомлювати, що їх кидають на м'ясо. 80% ворожих штурмів розбиваються об лінію оборони нашої бригади, і вони просто гинуть. Тому значна частина особового складу РФ зараз хоче вижити й здається в полон", — розповів Отченаш.

За даними проєкту "Хочу жити", який займається добровільною здачею росіян в полон, на його сайт надійшло понад 40 тис. звернень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий розповів про тривожну ситуацію на фронті, адже росіяни почали використовувати небезпечні маневри проти українських сил.

Також "Коментарі" писали, що в ООН повідомили, які тортури використовують росіяни проти українців у полоні. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини